Hösten är Weekendresans tid 3
Hotell,  Inspiration,  Weekendresor

Hösten är Weekendresans tid

När höstmörkret smyger på och dagarna blir kortare och kallare är det skönt att sticka iväg på en miniresa eller en långweekend. Sverige har en unik skatt av slott, herrgårdar och hotell som erbjuder sina gäster en mängd upplevelser.

Häckeberga SlottHäckeberga Slott

Sverige har en underbar natur och tack vare Allemansrätten finns den där att upptäckas. Många slott och herrgårdar ligger vackert i närheten av både hav och sjö. Några finns även i naturreservat. I Skåne kan man uppleva våra fantastiska bokskogar på förmiddagen, hinna med lite golf på eftermiddagen och avsluta det hela med en god middag. Våra hotell på landet serverar närproducerad mat, en del saker har man kanske odlat själv eller genom samarbete med lokala producenter ved man vad som serveras och till vilken kvalitet. Mest vanligt är närproducerad ostar, ägg och en del kött.

IMG_7576Åhus Gästgivaregård

Det finns en del hotell som har gamla anor, Åhus Gästgivaregård från 1737 är ett, Grythyttans Gästgivaregård är knappa hundra år äldre. Dessa Gästgivaregårdar finns där av en anledning, i Åhus fanns förr tobaksodlingar och vodkaproduktionen var stor, i Grythyttan fans malmgruvor. Besökarna måste få mat och husrum på något sätt. Skåne lockar mat intresserade, golfspelare och konstintresserade och konstnärer.

nääsNääs Fabriker

Några av hotellen är inhysta i spännande byggnader, det kan vara ett gammalt fängelse, en gammal kvarn, korvfabrik, posthus och annat. I Nääs kan man både bo och besöka bomullsfabrikerna. Hotellet finns omskvrivet i White Guide för sin restaurang och här är det fokus på mat, Afternoon Tea serveras gästerna som varit ute i den vackra omgivningen, härliga middagar och man har även event som bröllop och julbord.

melodyexteriorMelody Hotel

Men även i Stockholm, där många hotell finns, kan man hitta de lite mer “udda” – och modernt. Meldoy Hotel ligger vid ABBA-museum och ingår i konceptet ABBA The Museum. Här bor man på Djurgården och har storstaden i sin närhet, en weekend med kanske andra aktiviteter på schemat.

De flesta som idag vill ta sig en långweekend åker iväg för att gå på spa, få behandlingar, göra annorlunda saker, äta god mat, koppla av och en ny trend för avkopplande resor är sällskap så åker iväg för att bland annat träna tillsammans. Träningsresor ökar hela tiden och det arrangeras turer utomlands när vädret i Sverige inte är så bra.

Vill du hämta mer inspiration om en weekend i Sverige?  Klicka på länken nedan för att få ett smakprov på fina, unika platser i Sverige.

 Countryside Hotels

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.