Resesidan.se om Weekendresor
Europa,  Inspiration,  Städer

Höstens hetaste weekendstäder

Höstens hetaste weekendstäder, prisvärt gäller i höst – Berlin och Prag är största bubblarna

Höstens hetaste weekendresor går bland annat till Berlin, som är svenskarnas mest populära weekendstad i höst, följt av klassikerna London och Barcelona. Berlin står därmed för höstens stora skräll, tack vare en bokningsökning på 84 procent. Staden är tillsammans med Prag höstens största bubblare. Det visar färsk bokningsstatistik från resebyrån Ticket.

Det är hög tid att boka höstresa. Efter sommarens kyliga väder är resesuget ovanligt stort, vilket även spiller över på bokningarna av weekendresor i höst.

–   Många som var hemma denna regniga sommar vill gärna komma i väg i höst. Storstäder är det perfekta resmålet för den som inte har så mycket semester kvar utan vill uppleva mycket på kort tid, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

Berlin står för höstens skräll när staden klättrar från fjolårets fjärdeplats till plats ett på listan över de mest populära weekendstäderna i höst, följt av klassikerna London och Barcelona. Berlin har gått om fjolårets etta London tack vare att resandet dit nästan fördubblats jämfört med samma tid i fjol.

­-  Att Berlin har blivit en riktig svenskmagnet är inte konstigt. Staden, där det är full fart dygnet runt, har något för alla. Här kan resenärerna njuta av allt från historia och kultur, mysiga kaféer och restauranger, klubbliv och shopping. Dessutom är det riktigt prisvärt för svenskar att semestra i Berlin.

Berlin är tillsammans med Prag, dit bokningarna ökat 42 procent, höstens riktiga uppstickare när det gäller weekendresor.

–  Prag och Berlin är höstens stora bubblare. Båda är prisvärda städer med hög mysfaktor och mycket upplevelser för pengarna, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.

Topplista – höstens weekendstäder

1.Berlin (4)

2.London (1)

3.Barcelona (2)

4.Paris (3)

5.Prag (8)

6.Rom (6)

7.Amsterdam (ny)

8.Istanbul (5)

9.Madrid (7)

10.Lissabon (10)

Källa Ticket, bokat t o m 3 september, avresa 1 september-30 november, upp till 5 dagars resa.

När det gäller allt storstadsresande, där både weekendresor och resor under längre period än fem dagar inkluderas, är istället New York den mest populära storstaden i höst, följt av Barcelona och London. Men även på denna lista är de stora bubblarna Berlin och Prag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.