Resesidan om Sociala medier
Nyheter

Sociala medier på resan

När du är på resande fot hur håller du kontakten med vänner och familj? Genom Sociala medier?

Det vanligaste svaret på detta är väl e-post, Facebook och Instagram.

Det har fullkomligt exploderat med nya sätt att hålla kontakt med vänner och familj när man är på resande fot. Det är fler och fler som använder någon form av sociala medier på resan. Det kommer nya appar hela tiden som uppmuntrar oss till att både resa, dokumentera och samtidigt hålla kontakt med de som inte är med på turen.

Shutterbee

Resesidan.se om ShutterbeeEn ny app som har kommit är Shutterbee. Denna applikation är helt och hållet framtagen för alla på resande fot. Det är en lätt och rolig app som inte bara tillåter dig att lägga ut foton den resa du är ute på just nu, utan även följa andra personer. Detta kan man göra genom att söka på antingen ett land, en stad eller leta bland foton. Shutterbee visar sedan statistik på vilka länder man har besökt, har koll på städer man varit i och platser man sett. En kartbild visar hur många länder man varit i och färgar de länderna röda.

En annan rolig funktion som man har är att om man ser en bild från ett land man inte varit i så kan man lägga till det på sin Önskelista, Bucketlist och när man sedan är där flyttas landet över från önskelistan till att vara ett land man har besökt.

Periscope

Resesidan.se om PeriscopeFör alla er som gillar rörliga bilder så är Periscope den nya appen att hämta hem. Periscope blir som en “live sändning” där varje användare sänder  ut direkt från den platsen de just befinner sig på. Speciellt roligt att se är det när man via sökfunktionerna kan resa genom hela världen och se direktsända bilder. Sökningen sker genom att man via en karta bläddrar fram till den plats där någon sänder. En liten röd prick visar platsen och i pricken står en siffra som anger antalet personer som sänder för tillfället.

Det går snabbt och lätt att hoppa mellan världselar, länder och städer. Roligt sätt att få se vad som händer runt omkring vår jord.

Glöm inte heller att dessa sätt finns för att hålla kontakten och informera och uppdatera andra om dina upplevelser:

Twitter
Whatsapp
Instagram
Pinterest
Tumblr

Det finns säkert fler roliga appar och sidor på nätet, tipsa gärna oss genom att kommentera nedan.

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×