Hyr båt på Lefkas | Resesidan.se 1
| |

Hyr båt på Lefkas | Resesidan.se

På ön Lefkas i Grekland kan man hyra båt med kapten för en dag eller två, eller en hel vecka.

Hyr egen båt

På morgonen reser man ut tillsammans med sin kapten i en av de många bekväma motorbåtarna. De är av senaste modell och bekvämligheter. Tillsammans med dagen kapten kommer man fram till vart man vill åka. Vi kan rekommendera en tur till Meganissi, bara ett par minuter från Lefkas.

meganisi

Meganissi med sina många vikar och små byar.

På resan dit passerar man  ön Scorpio, tidigare ägdes ön av stormagnaten och superredaren Onassis. På senare tid har hans dotter ägt ön men inte spenderat allt för mycket tid där. Nu har ön blivit såld och än mer mytomspunnen och instängd. Tidigare kunde man passera relativt nära ön, vilket idag inte går, vakter patrullerar Scorpio.

hyr båt på Lefkas

Hyr båt på Lefkas och få mer ut av semestern

Meganissi kan man besöka någon av de många fina stränderna som finns eller varför inte göra ett strandhugg i hamnen och äta på en av många söta tavernor. Onödigt att säga, men här är det fisk som gäller, dagsfångat och färskt och grillat över het kol – smakar underbart! Det kan även vara värt att åka hit kvällstid och njuta en middag.
fish_meganissi

Lefkas är Grekland när det är som bäst

Det finns många fina öar att besöka runt Lefkas, men varför inte åka till en av de många fina stränderna som Lefkas kan erbjuda? Några är svåra att ta sig till landsvägen, men hur lätt som helst via havet. En av mina favoriter är Agliofili som ligger på den södra sidan. Kritvita klapperstenar har skapat denna strand och botten är av samma modell. Havet är underbart turkost och kristallklart. Detta är en liten strand och vissa dagar kan det vara ganska många besökare här. Observera att det inte finns servering eller bekvämligheter här, ta med parasoll då det blir stekande hett i denna lilla bukt.

agiofiliAgiofili

En av de många stränderna som finns är Katsiki. Utsedd till en av topp 10 bästa stränderna i världen. Kommer man hit med bil så räkna med en svettig promenad till stranden då över 100 trappsteg leder nedför den branta bergsväggen till stranden. Att ta sig tillbaka upp igen är sju resor värre… Här kan man hyra solstolar, det finns bar, restaurang och toaletter. Stranden är fantastiskt fin och vattnet utanför så inbjudande att simma i, i flera timmar under sommarens hetaste dagar.

Men tillsammans med er kapten så hittar ni på egna äventyr, kanske besöka närliggande grottor, leta efter delfiner eller göra stopp till havs för de underbara salta baden?

Grotta Lefkas

Läs mer och boka din båt på Sport Boats Charters hemsida, klicka här >>Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.