Resesidan.se om rea på resor

Rea på resor

Resesidan.se om rea på resor


Efter påsklovet börjar vårens stora prisfall på resor. För den som har möjlighet att resa utanför skolloven går det just nu att fynda och hitta priser som är mindre än hälften av högsäsongspriset.

När skolbarnen är tillbaka i sina skolor efter påsklovet blir det ett riktigt prisfall på charterresor till större resmål och ett guldläge att fynda resor för den som inte styrs av skolans lov.

– Priserna faller kraftigt efter påsklovet och fram till början av juni, då sommarlovet börjar. Priserna styrs av tillgång och efterfrågan och när färre åker faller priserna, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

Den som har möjlighet att åka iväg under april och maj kan just nu fynda och hitta priser som är hälften eller till och med en tredjedel av högsäsongspriset.

– Det finns tusenlappar att spara. I april kan en resa till exempelvis sommarens populäraste resmål Mallorca kosta 3000-4000 per person, medan samma resa under högsäsong kan gå på över 9000 kronor.

Enligt resebyrån Ticket, som säljer resor såväl via butik, telefon och internet, finns förmånliga priser med alla stora arrangörer till större resmål som till exempel Mallorca, Gran Canaria, Cypern och turkiska Rivieran.– Resenärerna bör inte bara titta på priset utan också på vad man får för pengarna. Den som vill lyxa till det kan till exempel även hitta riktigt attraktiva priser på femstjärniga anläggningar med all inclusive under mellansäsongen, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

Den som reser under våren kan också spara semesterdagar genom att utnyttja långhelgerna. Genom att ta ledigt fyra dagar kring Valborgsmässohelgen eller Kristi Himmelfärd går det att få ni sammanhängande lediga dagar. (se nedan)

 

Valborg och 1 maj Ta ledigt fyra dagar, 27-30/4 och få 9 dagar ledigt, 25/4-3/5

Kristi Himmelsfärd Ta ledigt 4 dagar, 11-13 maj samt 15 maj och få 9 dagar ledigt, 9-17 majSimilar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.