Ny flygterminal i Göteborg invigd 1

Ny flygterminal i Göteborg invigdLandvetterIdag öppnades portarna till Landvetters ”nya” terminal. 1,3 miljoner inrikesresenärer får då tillgång till det stora utbud av shopping och restauranger som tidigare bara varit öppet för dem som reser utrikes.

– Det här är en fantastisk möjlighet för alla att få en så bra start som möjligt på sin resa, oavsett om man reser till Stockholm eller Paris. Nu kan alla ta del av vårt stora utbud av shopping, mat och upplevelser oavsett vart man ska resa, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Förutom ett större utbud för alla resenärer innebär öppningen mellan in- och utrikes avgångshallar även andra fördelar. Det gör det möjligt att bättre utnyttja alla befintliga gater i terminalen, även utrikesflyg kommer att kunna stå vid de gater som för närvarande är reserverade för inrikesflyg. Det betyder att färre passagerare behöver bussas till och från terminalen.Det innebär också att det blir möjligt flyga från en annan flygplats i Sverige och sedan fortsätta med ett utrikesflyg från Landvetter utan att passera ytterligare en säkerhetskontroll.

Vid avresa gäller fortfarande inrikes säkerhetskontroll för inrikes resenärer och den större utrikeskontrollen för dem som reser utrikes. Från och med nu passerar dock alla resenärer vid ankomst ut genom ankomsthallen som tidigare endast var avsedd för utrikesresenärer. Det innebär att även inrikesresenärer kommer att gå igenom Tullens kontroll.

– I de flesta fall kommer kontrollen omedelbart att avbrytas, så snart det klart framstår att vederbörande kommit inrikes. Men eftersom en inrikesresenär nu kommer att blandas med de som kommer från utrikes ort, har vi lagstöd för att stoppa dem, säger Tony Magnusson, operativ chef för Tullverkets brottsbekämpning i västra Sverige.

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.