Pena Palatset 2
Inspiration,  Europa,  Städer

Pena Palatset


Det finns många palats, slott och herrgårdar i Portugal att besöka, ett av de mer unika är Pena Palatset, bara några minuters tågresa från Lissabon.


Pena Palatset 3

Detta palats, likt Villa Villerkulla, byggdes av Kung Ferdinand under mitten av 1800-talet. Tidigare fanns i området ett litet kapell till Jungfru Maria. Pena byggdes som ett sommarpalats åt den portugisiska kungafamiljen, hit kunde man fly de heta dagarna i Lissabon. Luften och höjden i Sintra gör klimatet svalare än i huvudstaden.

Tillsammans med en amatörarkitekt från Tyskland, von Eschwegen byggdes detta annorlunda slott. Bland tinnar och torn kan man nu vandra runt i detta museum och förundras över konstruktionen, de små rummen och allt som har samlats här genom åren.

År 1889 köptes palatset av staten Portugal och efter revolutionen 1910 klassades palatset som en nationell egendom och gjordes om till ett museum.

Man tar sig lätt till Sintra med pendeltåg från Lissabon. Väl framme i Sintra får man antingen promenera den branta vägen upp eller se till att köpa in sig på en av transporterna upp.

pena2Interiör från Palacio da Pena
 pena3Vy över slottet

pena1
Likt att fantasislott sträcker det sig stolt upp i Sintra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.