Resesidan.se - fynda nu
Inspiration

Svenskarna vill helst ha sol och bad på sportlovet

Resesidan.se - fynda nu

Gran Canaria i topp – Mauritius sportlovets stora komet

Sol och bad är mest populärt för svenskarna på sportlovet. Gran Canaria är den överlägset mest bokade destinationen, men thailändska badorter, Cancun i Mexiko och Miami ökar starkt och knappar in på ettan. Årets stora sportlovsbubblare är dock Mauritius. Det visar färsk statistik från resebyrån Ticket.

Snart är det sportlov och många familjer väljer att åka bort till varmare breddgrader. Bland svenskarna är sol- och badresor högst på önskelistan under loven. Flest svenskar åker till Spanien, följt av Thailand och USA.

– Vi ser en klar ökning av resandet till sol- och baddestinationer under sportlovet. Mest populärt är Gran Canaria, dit var femte resa går, men de thailändska badorterna, Cancun och Miami ökar starkt. Årets riktiga bubblare är dock paradisön Mauritius, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

Liksom i fjol är Gran Canaria och Teneriffa de mest populära resmålen. Thailand är också en stor svenskfavorit på sportlovet. Bokningarna till Phuket har ökat med 13 procent jämfört med samma tid föregående år, Bangkok med 11 procent och Krabi 17 procent. Även Mexiko ökar i populäritet och bokningarna till Cancun har ökat med drygt 10 procent.

Att dollarkursen gått upp den senaste tiden hindrar inte resenärerna från att åka västerut. Under sportloven ökar resorna till USA med 30 procent.

– Vi ser en kraftig ökning av resorna till Miami. Här lockar sol- och bad på Floridas fantastiska stränder. En del resenärer väljer också att kombinera detta med en kortare kryssning i Karibien.

Andra destinationer med stora ökningar är Dubai och Malaga. Största bubblare är dock paradisön Mauritius, som under sportlovet varit den stora kometen och klättrat upp till 22:a plats, när det gäller de mest bokade resmålen i vinter.

– Med sina vita stränder, varma bad och spännande snorkling är Mauritius sinnebilden av paradiset för många. Att det från och med i vinter går direktcharter till ön ger fler möjlighet att uppleva denna pärla, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Även om trycket är högt på sportlovsresorna finns det fortfarande möjlighet att hitta en resa för de som vill åka bort och ännu inte bokat.

– Resorna tar aldrig slut, det gäller bara att vara flexibel med till exempel resmål och avreseort, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Topplista – Sol och Bad – Sportlovet

1.Gran Canaria (1)

2.Teneriffa (2)

3.Phuket (3)

4.Bangkok (4)

5.Cancun (5)

6.Miami (9)

7.Krabi (6)

8.Dubai (7)

9.Lanzarote (8)

10.Malaga (ny)

Bokningar t o m 27 januari för sportlovsveckorna 7-11

Siffrorna inom parantes fjolårets placering

Topplista – Länder – Sportlovet

1.Spanien (1)

2.Thailand (2)

3.USA (3)

4.Tyskland (5)

5.Storbritannien (4)

6.Mexiko (6)

7.Italien (ny)

8.Förenade Arabemiraten (7)

9.Schweiz (8)

10.Österrike (9)

Bokningar t o m 27 januari för sportlovsveckorna 7-11

Siffrorna inom parantes fjolårets placering

Topplista – Alla resmål – Sportlovet

1.Gran Canaria (1)

2.Teneriffa (2)

3.Phuket (3)

4.Bangkok (4)

5.London (5)

6.Cancun (6)

7.Miami (ny)

8.Krabi (9)

9.New York (7)

10.Dubai (10)

Bokningar t o m 27 januari för sportlovsveckorna 7-11

Siffrorna inom parantes fjolårets placering

Källa:Mynewsdesk

 

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×