Mjukglass Pärlans konfektyr

Ta en mjukglass med bästa kolasåsen i värmenNu när det har kommit sommarvärme är det underbart att äta en kvalitetsglass och kyla ned sig något. Strax intill Nytorget i Stockholm ligger Pärlans Konfektyr och de har mjukglass med några av de godaste kolasåserna jag har smakat.

Det är absolut värt att ta sig mot Nytorget om ni är i Stockholm i sommar. Just nu ska man dit för att äta mjukglass med goda kolasåser från Pärlans Konfektyr.

Mjukglass i lagom lass

Jag äter normalt sett inte gärna en mjukglass som har topping på sig, tycker det tar bort det goda av själva glassen. Jag gör dock undantag för såserna på Pärlans Konfektyr. Här finns många goda att välja bland, vanlig kolasås eller varför inte några av de smaksatta?

Testa deras goda sås med saltkaramell eller kanske med passionsfrukt. Friskt och gott. Lakrits är smarrigt och även chokladsåsen är fin.

På sommaren har man öppet alla dagar i veckan, men kolla deras hemsida så ni inte kommer dit på en tidpunkt när de har stängt. Skulle de råka ha stängt kan ni gå till parken vid Åsögatan och äta kulglass, nästan lika gott.Glassen är i perfekt konsistens, mjuk, fast och len. Den smakar lagom av vanilj och ät inte heller helt för söt. Det är bra det för sötare är kolasåserna man kan välja bland.

Toppings på kolasåsen och på din mjukglass

Man får inte bara välja en läcker kolasås utan det finns även ett antal olika toppings att välja bland som passar bra till den sås man har valt. Här är personalen väldigt hjälpsamma och kommer med förslag på vad som smakar gott om man skulle bli ställd och inte kunna välja.

Utanför butiken finns två soffor man kan sitta vid och äta sin mjukglass men annars kan man promenera ned mot Nytorget och sätta sig på en av parkbänkarna där.

När man ätit klart så är det trevligt att strosa runt där i kvarteren som är väldigt restaurangtäta. Här finns allt från “finare” restauranger till nischade ställen och en promenad längs med Skånegatan är trevligt. Börja längst upp, mot Nytorget och gå sedan mot Skrapan och Götgatan.

Mat och dryck för alla smaker

Längs med Skånegatan dyker kanske hela världens kök upp. Bland annat hittar man här mexikanskt, italiensk, peruansk/brasilianskt, kebab, sushi, bowles, franskt, spanskt, mellan östern, thai och ett par vegetariska krogar. Här finns även en mängd kaféer och barer.

Mitt på Skånegatan, nära Baras, finns en liten liten restaurang som är en Pop-Up. Här dyker det upp något nytt med ett par månaders mellanrum så det är alltid kul att gå förbi och se vad det är för något just nu.

Så nu när sommarstockholm är som finast, kom till Södermalm och ät den godaste mjukglassen med kolasås och strosa runt i SOFO.

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.