Skybar
Inspiration,  Restaurang

Ny! Barrunda på Södermalm i Stockholm

Under de senaste åren har barer kommit och gått på Södermalm. Det var dags att gör ett nytt blogginlägg om en barrunda på Södermalm i Stockholm.

Här kommer så en ny lista över trevliga barer att besöka på Södermalm, utan någon inbördes ordning. Här försöker vi hitta en bar eller pub som kan passa de flesta. Varför inte göra en Bar Hopping och få ut det mesta av denna barrunda på Södermalm i Stockholm.

Härnö Ginbar

Läs om barrunda på Södermalm, resesidan.se

Under 2021 öppnade så Härnö Ginbar på Hornsgatan 1, precis i korsningen med Götgatan, sett från Slussenhållet. Detta är en cocktailbar med gin, (finns annat med) som inte alls är så stort. Kan rekommendera att boka bord om ni när fler än 2. Drop in plats finns i en fönsternock. Baren serverar även goda smårätter. Detta är en klassisk cocktailbar med goda och balanserade drinkar. Inredningen är skandinavisk i beige, vitt och trä.

Stigbergets Fot

Öl på Stigbergets Fot, barrunda på Södermalm. Resesidan.se

Bara ett par meter från Härnö Ginbar ligger nya Stigbergets Fot. Detta är ett ölställe som serverar en mängd god öl från antingen mikrobryggerier eller barens egna bryggeri. På den stora tavlan i entrén kan man läsa om dagens utbud. Här finns öl för alla, även för den som inte är så förtjust i öl. Utbudet är ganska stort och det som gör stället spännande är att det finns öl här man inte hittar på andra ställen på Söder. Tex Mexmat serveras även här.

Hotel Frantz

I samma område som barerna ovan ligger även Hotel Frantz. Hotellet ligger bara ett par meter från Södermalmstorgs tunnelbaneuppgång. Här finns en liten bar till höger när man kommer in, men om man går förbi restaurangen som är till vänster så kommer man in i en kulvertliknande del, med tegelväggar och spännande historiska inslag. Här kan man sitta och mysa med både goda viner och drinkar. Ett ställe som missas av många för man vet inte om det.

The Hills

Götgatan har blivit en gata med många nya barer och restauranger. The Hills ligger här med, strax innan man kommer till Medborgarplatsen. The Hills är en  modern bistro och här finns klassiska rätter plus en kvällens tavla med extrarätter. Hit kan man även gå för ett trevligt barhäng. Det är ofta fullt med folk och på sommaren kan man även sitta på uteserveringen, längs med Götgatan och se alla passera förbi. Goda viner serveras här.

DEMI Matbar
bartips på södermalm, barrunda på södermalm i Stockholm

En av våra favoriter är denna lilla krog i ett källarplan på Skånegatan. Sommartid har man en mysig uteservering. Demi serverar små/mellanrätter och menyn ändras ganska så ofta, allt eftersom vad man har köpt in. Maten är god och rolig, udda men fina rätter som man inte hittar på andra ställen.  En fin vinlista finns och några goda ölsorter. Inne i restaurangen är det mysigt med både småbord och community-bord. En gayvänlig bar med skönt häng.

Liberdade

Denna nykomling är ett måste att besöka. Det är lika originellt som gott. Liberdade har på sommaren en uteservering som serverar underbara grillspett. De är mindre i storlek och man har cirka 4-5 stycken olika att välja på. Till dessa spett serveras en bönsallad och lite grönt. Det är i alla fall väldigt gott! Inne i bardelen får man allt man kan tänka sig. Goda viner och drinkar och öl. Det är mysigt och ombonat och personalen är väldigt trevlig. Själva restaurangen är extremt poppis och serverar mat som är en blanding av Brasilien och Japan.

Barrunda på Södermalm i Stockholm måste ju fortsätta bort mot Nytorget. Ett område som alltid varit kantat av många krogar. Det sista året har många nya platser dykt upp. Bland de nya ligger här M.O.A.S som serverar moderna varianter av kebab. Lykke är en klassiker i ny tappning och  på sommaren har de en härlig liten uteservering som serverar Pilsner Urquell. Populärt här är även Urban Deli där man både kan ha barhäng och äta gott. Deras intilliggande bar Post är med mysigt att vara i.

Brickyard

Brickyard möts man av en familjär stämning. Här dricker man kanske först och främst öl men framför allt skall man dricka Unicum. Unicum är en god örtlikör från Ungern. Som en blandning mellan Jaeger och Gammeldansk. Inte så söt och inte heller lika besk. Gott är det och finns på beställningssortimentet på systembolaget. Brickyard har många stamgäster och man känner sig alltid välkommen här. Ta med polarna och smyg in på ett par öl och en Unicum.

Vinbar Vina

Vina vinbar, barrunda på södermalm

Cirka 100 meter från Brickyard ligger vinbaren Vina. Som sagt så är det vin man dricker här. Det finns även bubbel och någon enstaka öl. Här drack jag för första gången ett jättegott vin från Mallorca. Menyn är lite enklare med lite plock, chark, soppa . Allt med kvalitet och mycket gott. Det är oftast fullt här, så kom i tid och är ni många, boka bord!

Det senaste tillskottet på barhimlen är Sjöstaden Skybar.

Sjöstaden Skybar
Sjöstaden Skybar, resesidan.se - barrunda på Södermalm

Denna krog ligger högst upp i Sthlm 01, som ligger i Hammarbysjöstad, precis på gränsen till Söder. Med en fantastisk utsikt över Stockholm. Här kan man på sommaren även sitta al fresco, utan tak men med väggar som vindskydd och njuta goda cocktails. Det är en imponerande känsla att sitta där uppe och titta ned på omgivningen. Goda cocktails, kan rekommenderas.

Detta är bara ett axplock av platser på Södermalm. Vill ni ha andra tips är ni välkomna att höra av er. Om ni är intresserade av att läsa om den gamla barrundan, så finns den här >

 

 

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×