Resesidan.se om Hotell
Hotell,  Nyheter

7 hotell som borde vara ett underverk

Letar du efter en boendeupplevelse som inte liknar något annat på semestern? momondo har listat sju ovanliga och udda hotell runt om i världen. Perfekta för resenärer som tröttnat på opersonliga och generiska hotellrum.

När femstjärniga lyxhotell eller sunkiga budgetboenden inte känns lockande har resesöksajten momondo listat världens sju annorlunda hotell.

1. Kranhotell i Amsterdam
Efter en grundlig renovering öppnade denna gamla kran som lyxhotellet Faralda år 2014. Hotellet är beläget 50 meter ovanför NDSM (Nedelandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij) industrihamn, ett område som är ett mecka för urbana individer och hippa start-ups. Förutom en annorlunda vy över Amsterdam frestar hotellet våghalsar med en egen bungyjumpanläggning.

Capsule Hotell
2. Capsul lhotell i Kyoto
Det är knappast någon nyhet med japanska kapselhotell och minikabiner men det finns en hotellkedja som verkligen tar science fiction-boendet till nya nivåer. På Nine Hours Hotel i Kyoto har man delat upp vistelsen i tidsblock; en timme för att duscha, sju för att sova och en timme för morgonrutinerna. Det ska räcka för att nollställas inför en dag i den gamla staden.

3. Imagenarium-hotell i Belgien
Skaparna av hotellet La Balade des Gnomes utanför Durbuy vill att gästerna sa förvänta sig det oväntade. Rummen kretsar därför kring en egen historia. ”The Legens of the Trolls”-rummet lockar fantasyfans medan ”In a Moon Neighborhood” erbjuder gästerna att ta det där lilla steget som är stort för mänskligheten. Det största rummet, på två våningar är ”The Trojan Horse”, som visserligen mest liknar en ko.

Hotell Imaginarium

4. Silvergruvshotell i SalaDen huvudsakliga sovdelen i svenska Sala Silvergruva är ett ganska modest 15-rumsvandrarhem. Men om man tar tunneln 155 meter ner under jorden finns en avskild kammare som inte liknad något annat rum. ”The Mine Suite” är det djupast belägna hotellrummet i världen och perfekt för gäster som söker lugnet. Här finns ingenting som kan störa, inte ens mobiltelefonen då den inte har täckning. Som tur var har receptionen öppet dygnet runt och walkie-talkie ingår i priset.

Hotell, det ena mer häftigt än det andra

5. Oljeriggshotell i Malaysia
När en oljerigg förlorat sitt kommersiella värde skickas den ofta direkt till skroten. Men inte i sydöstra Malaysia. Där har en rigg istället konverterats till Seaventure Rig Resort, ett dykarparadis vars 27 rum har en oslagbar närhet till korallreven och det marina livet. Förutom bra faciliteter erbjuder hotellet även filmrum, karaokebarer och soldäck.

6. Trädkojshotell i VietnamHang Nga Guesthouse, även känt som ”The Crazy House”, är definitionen av ett unikt hotell. Det är ritat av legendariske arkitekten och impressionistmålaren Dang Viet Nga med tanken att efterlikna något ur en dröm av Gaudí eller Dalí och har blivit en symbol för mångfald och uppfinningsrikedom i staden Dalat. Inuti rummen ryms svampstolar, djurskulpturer och sviter med djurteman som Tiger-, Känguru- eller Myrrummet.

7. Laduhotell i Nederländerna
Det här rustika hotellet i norra Holland erbjuder, visserligen omoderna men förvånansvärt sköna, halmsängar. Det tiotusenåriga sängmaterialet går igen i Hayema Heerd Farms alla sovplatser, oavsett loftsäng eller halmigloo med glastak. Perfekt för den som vill sova på ett historiskt sätt men inget för halm- eller pälsallergikern då ägorna delas med djur som vandrar omkring.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.