Varva ner på Koh Chang i vinter 1
|

Varva ner på Koh Chang i vinter

Thailand är alltid ett populärt resmål. Så även denna vintern, varför inte varva ner på Koh Chang i vinter?

Destination Thailand är en av vinterns gästbloggare på Resesidan.se och här får ni ett härligt tips om Koh Chang i Thailand. Läs mer om Tahiland på deras sida, Destination Thailand.

Vackra vita stränder och turkost vatten, kombinerat med tät regnskog och höga berg. Koh Chang ligger vid gränsen till Kambodja har trots den ökade turismen till Thailand fått behålla en lugn och avslappnad atmosfär. Varva ner på Koh Chang i vinter och upplev den vackra ön.

Majoriteten av alla svenskar som reser till Thailand väljer att åka till något av de populära resmålen i landets västra delar. Detta har resulterat i att många av resmålen exploaterats och fler och fler tycker att Thailand förändrats på grund av utvecklingen som skett vid platser som bland annat Koh Lanta, Phuket och Khao Lak. Som tur är finns det fortfarande platser som fått behålla sin naturliga atmosfär och en av dem är ön Koh Chang som ligger vid Thailands östra del, vid gränsen mot Kambodja.

Koh chang

Så tar du dig till Koh Chang

Det finns ett flertal olika sätt att ta sig till Koh Chang men det absolut smidigaste är att flyga från Bangkok till Trat och sedan ta minibuss från flygplatsen till hotellet. Men det går även att ta minibuss direkt från Bangkok. Detta alternativ är betydligt billigare än att flyga men det tar också mer på krafterna. Resan tar vanligtvis mellan fem och sex timmar exklusive restiden från piren till sitt hotell. Därför rekommenderas det att ta flyget om man är i Thailand under en kortare tid.

Resesidan.se om Koh Chang


Stränderna på Koh Chang

Precis som många andra platser i Thailand erbjuder Koh Chang fantastiska stränder med vid finkornig sand och turkost vatten. Här är atmosfären lugn och avslappnad, inga ljud från vattenskotrar och andra vattenaktiviteter utan de flesta som reser hit gör det för att varva ner och slappna av från stressen i Sverige.

Koh Chang har ett relativt stort utbud av stränder som alla erbjuder något unikt. De två populäraste är White Sand Beach som ligger vid ön nordvästra del samt Lonely Beach som ligger vid öns sydvästra del. Fördelen med att bo vid någon av dessa stränder är att det finns ett större utbud av både hotell, restauranger och butiker här än vid de mindre lite mer okända stränderna.

Vart på Koh Chang ska man bo?

Boendet är en väldigt central del av semestern och därför är det viktigt att ta sin tid och välja ut ett hotell med omsorg. Förutom att ta hänsyn till sin budget, hotellets service och gästers recensioner så bör man även fundera på vart på Koh Chang man vill bo.

Anledningen är att berg och regnskog dominerar Koh Changs natur påverkar framkomligheten på ön. Vägarna på Koh Chang slingrar sig upp och ner för bergen mellan stränderna. Detta resulterar i att det tar betydligt lägre tid att transportera sig på ön än vad man tror. Därför rekommenderas det att välja en strand som ligger i närheten av de aktiviteter och utflykter man tänkt göra under sin tid på ön.

 

Resesidan.se om Koh Chang

Blanda sol och bad med spännande aktiviteter och utflykter

En av fördelarna med att välja att semestra på Koh Chang är det breda utbudet av aktiviteter och utflykter som finns på ön. Förutom att prova på elefant trekking, besöka någon av öns vattenfall eller upptäcka ön genom en guidad tur, kan man även boka in sig på någon av utflykterna till de närliggande öarna. En populär utflykt är 5 island tour där man besöker fem öar i Koh Changs skärgård.Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.