Versace Villa - Exklusivt för Resesidan 1
Hotell

Versace Villa – Exklusivt för Resesidan

Versace Villa, Miami är unik i sig. Historisk byggnad,  vulgärt och samtidigt smakfullt inredd. Följ med på en historisk visning av Villa Casuarina.

Detta är en uppdaterad artikel av tidigare publicerad text från 2014.

Pool, Versace Villa

Mitt på den annars så stökiga och populära gatan Ocean Drive ligger detta mycket exklusiva hotell. Huset, som heter Casa Casuarina, byggdes 1930, som en modell av Alcazar de Colon i Santo Domingo. Ett hus som byggdes 1510 av Christoffer Columbus son. Huset sägs vara den äldsta byggnaden i Santo Domingo,  1992 köpte Gianni Versace huset för $2,9 millioner.

Idag är huset omgjort till ett fashionablet lyxhotell, The Villa. Hotellet har blygsamma 10 stycken sviter. Pris per natt startar på ca 10.000:- under lågsäsong och runt 25.ooo:- under högsäsong.
Innan de nya ägarna tog över var villan stängd för allmänheten. In kom man inte om man inte bodde på hotellet.  När Gianni köpte huset så köpte han även det intilliggande hotellet och byggde ihop de två husen till det som idag är Versace Mansion. (Hotellet)

Versace Villa
Exklusivt för Resesidan, ett besök på Versace Villa

Den näst största sviten, en gång i tiden Donatellas svit.

Versace_sovrum2Vardagsrummet i Donatellas svit.

 

Allt är guld som glimmar…

Till de överdimensionerade sängarna i de stora sviterna har man låtit specialsy sängkläderna. Sängarna här är över fyra meter breda och nästan tre meter långa. Många av USAs bästa basketspelare har bott här och deras längd har gjort att man anpassat sängarna därefter.

Poolen är en av de vackraste i Miami, allt som glimmar är guld och har en underbar mosaik. Framför poolen har man skapat en mosaik av stenar, som alla är importerade från Italien. Det råder ett lugn över denna mycket exklusiva villa, man kan inte tro att runt knuten är Miamis mest restaurang- och bartäta gata där festen pågår till småtimmarna. Rummen är idag inredda så som det kunde ha sett ut när Gianni bodde här. Tyvärr finns inga originalmöbler kvar, det enda man har lyckats låta vara kvar här är gardinerna. En äkta Versacegardin är mönstrad på båda sidorna, så man kan vända på dem om man skulle tröttna på utseendet.

Pool_Versace

Poolen

Madonna fick en egen svit i Versace Villa

Gianni lät även skapa en svit åt Madonna så hon kunde bo där när hon besökte Miami. Sviten är en av de mindre och har ett stort kombinerat sovrum och vardagsrum. På golvet framför sängen är Versaces berömda Medusafigur i dyrbar mosaik. Till sviten hör även exklusivt badrum med bland annat jacuzzi.

Madonnas svitMadonnas svit

P1000919

Intill den vackra poolen finns även en restaurang och en terrass där man serverar alla måltider på hotellet. Vill man så kan man naturligtvis få all mat serverad i sin svit. Till varje rum hör en privat butler och städerska.

RestaurangenRestaurangen

På hotellet använder man sig naturligtvis av det porslin och glas som Versace själv har designat. Terrassen är inbjudande med utsikt över den magnifika poolen. Matsalen är ganska så liten och är, kanske, lite för mörkt inrett. Det finns även en härlig bar inomhus med ett fåtal sittplatser. Hotellet har plats för ca 20 gäster.

DuschrumDuschrum

I källaren på huset hittar man även det Marockanska rummet. Här hölls många fester och partyn på den tiden som Versace bodde här, intill finns även det mytomspunna duschrummet, eller som vår guide uttryckte det; “Tänk om dessa väggar kunde tala…”. Tyvärr så fick Versace avsluta sina dagar på trappan framför sitt drömhus, han mördades där av en prostituerad som sköt honom.

Nu är huset åter igen sålt, denna gången var prissumman 40 miljoner dollar och familjen som köpte detta exklusiva boutiquehotell kommer att fortsätta driva det som hotell.

Kanske ett av de mest privata, udda och exklusiva boende man kan ta del av idag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.