Ving till Thassos 1
Nyheter,  Sol & Bad

Ving till Thassos

Thassos

Till sommaren 2015 blir det en fortsatt satsning på Grekland för att möta det ökade intresset att resa dit. Till förra sommaren öppnade Ving Mykonos, Syros, Lesbos, Symi och Alonissos och nu fortsätter satsningen genom att både öka antalet platser till Grekland och att öppna ytterligare fyra grekiska öar, dels Kos, Kalymnos och Telendos, som nyligen släpptes upp till försäljning, och Thassos som blir bokningsbart imorgon, torsdag 26 juni.

Intresset för att resa till Grekland har ökat rejält och inför den här sommaren var greklandsresorna tidigt efterfrågade. Då känns det roligt att kunna erbjuda ännu fler öar till nästa sommar. Till Thassos är det många greker som tar bilen, då det endast är en kort färjetur från fastlandet och det bidrar säkert till att den genuint grekiska stämningen bibehålls, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Thassos är en genuint grekisk ö i den norra delen av det egeiska havet. Där badar man från fina sandstränder och den två kilometer långa Golden Beach brukar omnämnas som Greklands finaste strand. Gemensamt för alla stränder är det kristallklara vattnet. Även om ön inte är särskilt stor finns det mycket att upptäcka och göra. Hyr en bil och besök de pittoreska små byarna Skala Rachoni, Skala Prinos och Skala Potamias eller Thassos huvudstad Limenas. Överallt hittar du mysiga tavernor som serverar fantastisk lokal mat av pinfärska råvaror. Vill du röra på dig är det utmärkt att ta sig fram på cykel eller varför inte prova någon av öns vandringsleder.

Ving erbjuder närmare trettiotalet hotell på fem resmål runt ön: Golden Beach, Potos, Liminaria, Skala Rachoni och Thassos stad. Det finns hotell både för dem som önskar ett litet grekiskt lägenhetshotell och för dem som föredrar ett design- eller boutiquehotell. Dessutom kan vi erbjuda öns bästa familjeanläggning, Alexandra Beach i Potos.

Ving kommer att flyga charter från Stockholm och Köpenhamn i perioden maj till september, 2015.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.