10 bästa golfbanorna i världen 3
Inspiration,  Natur,  Sport

10 bästa golfbanorna i världen

10 Bästa golfbanorna i världen.  Vart finns dem, har du varit där och spelat? Läs toplistan på Resesidan.

Golfsidan Golfdigest.com har under de senaste 50 åren rankat världens bästa golfbanor. I februari 2014 publicerade man för första gången deras Top 100-lista.

Pine_Valley

1 Pine Valley Golf Club

Ett riktigt original! Banans karaktär är skapad utifrån de sandpinade furuträden i sydvästra Jersey. Några av världen bästa golfbanearkitekter har varit inblandade i banan, bland annat H.S Colt. Banan är privatägd och grundades av Geroge Crump. Banan har allt som gör en golfbana till den bästa, här måste man planera sitt spel, man straffas om det går fel och man belönas när allt blir rätt.

Cypress_Point_Club

2 Cypress Point Club

En underbar golfbana, skapad av Alister MacKenzie, i Kalifornien, Pebbles Beach. Banan är invävd bland sanddynor, cypresser och en karg kustlinje. Detta är en av få banor som inte ändrat sitt urpsrungsutséende och kallas av många för Golfens Sixtinska Kapell. Cypress Point är tidlöst, om än kort, vacker bana.

Augusta Golf

3 Augusta National Golf CLub

Denna bana är nog den som mest har ändrats och byggts om genom åren. Mest för att man alltid skall vara i toppskick för den årliga Masters tävlingen, som man haft här sedan 1934, med undantag för Andra Världskriget. All denna ombyggnation har lett till att banan idag är en salig blandning av designidéer från några av världens mest kända desigerns och golfproffs.

Royal County Down

4 Royal County Down

Först på fjärde plats kommer en icke-amerikansk bana. Royal County Down på Nordirland. En spektakulär bana på många sätt. Denna Par 72 bana inramas av både berg, hav och törneängar och skall upplevas tidiga morgnar. Banan har gammaldags charm över sig och har under de sista 120 åren sakta men säkert gjorts om. Banans greener är förvånansvärt platta, kanske det kompenserar resten av den annars kuperade terrängen.

Shinnecock_Hills

5 Shinnecock Hills Golf Club

En av USAs förnämsta banor, drastiskt omgjord två gånger av C.B Macdonald och en sista gång på 1930-talet av Flynn. Banan som ligger i Southampton räknas till att vara en av de första i landet. Nu har man inte gjort något med banan på nästan 50 år men små ändringar görs för att hålla US Open 2018.

10 bästa golfbanorna i världen

10 bästa golfbanorna i världen

6 Royal Dornoch Golf Club

Skottlands första bana hittar vi på sjätte plats. Dornoch anses vara en av få naturbanor i världen, skapad på sin platå med kraftiga vindar som påföljd är detta en ganska svår bana. Det  gäller att landa på green och stanna kvar.

St Andrews

7 The Old Course St Andrews

Modern till alla golfbanor i världen. Antingen så älskar man denna bana, med sina “blind shots” och öppna ytor eller så tycker man den är hemsk och alldeles för öde. St Andrews är banan som många kopierat när nya har skapats. Få justeringar är gjorda men några är, inför British Open 2015 – av många kallat en hädelse.

Muirfield

8 Murfield

En bana av många, ansedd som en snäll och lätt bana. Men låt er inte luras! Trots att sikten är god från tee mot fairway, i stort sett på alla hål, är fairwayen som en puckelpist. Banan ändrar riktning efter varje hål vilket gör att man måste anpassa spelet mycket efter vindarna.

Royal Melbourne

9 Royal Melbourne Golf Club

En par 71 bana skapad av MacKenzie 1926. De flesta hålen på denna bana är dogleg, små greener och många sandbunkrar, en del djupa med skarpa konturer och höga kanter. Banan är vacker och passar väl in i det mjuka sandomgärdade området.

 

Oakmont

 

10 Oakmont Country Club

Oakmont C.C. är värd för US Open 2016 och är känd för sina snabba greener. Inför kommande mästerskap så måste man “sakta ner” greenen. Banan känd för sina oregelbundna och till synes, utkastade, sandbunkrar. Och Tom Fazios otäcka bunker. Tusentals träd togs bort, planterade en gång för att skapa grönska, och idag är Oakmont en ansedd bana och är en bana många tittar på när man skall restaurera och bygga nytt.

Golfsidan Golfdigest.com har under de senaste 50 åren rankat världens bästa golfbanor. I februari 2014 publicerade man för första gången deras Top 100-lista. Vi har valt att visa er Top 10.

Pine_Valley

 

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×