Resesidan.se Stockholm
|

3 anledningar att besöka SOFO i StockholmSOFO är en abrovink av SOHO som finns både i London och New York.

South Of Folkungagatan på Södermalm i Stockholm har blivit Stockholms motsvarighet till dessa trendiga områden. Här är 3 anledningar att besöka SOFO i Stockholm.

Söder om Folkungagatan har blivit ett begrepp, i alla fall hos dem som bor i området. Man har valt ut en del av Södermalm där man hittar många roliga butiker, restauranger och caféer och gjort detta till ett bilfritt område för flanörer.

Resesidan om SOFOKartan visar själva området. Dock är det mesta koncentrerat till ett få gator. Det har verkligen blivit en succé, kvällar och helger är det fullt av folk här och har man inte bokat bord är det nästan omöjligt att hitta en plats att äta på.

Här är några av våra favoriter att besöka när ni kommer fram till SOFO:

Sneakersnstuff
Åsögatan 124

Paradiset för den som älskar allt som har med sneakers och den klädstilen som hör till. Här hittar man de mest udda och roliga skorna, allt ser verkligen inte ut som sneakers, eller jympadojjor, utan här överraskas man av både utseende och mönster.
Resesidan.se om SOFOSOFO en blandning av småbutiker och härliga restauranger

Katarina Ölkafé
Katarina Bangata 27Vem gillar inte att prova lite nytt öl? Katarina Ölkafé kallar sig för ett svenskt-amerikanskt deli som har öl från hela världen. Utbudet av öl är spännande, det är öl från mikrobryggerier och många är faktiskt ifrån Stockholmsområdet. Man kan sitta en hel dag och botanisera bland sorterna. Det är litet, trångt och hjärtligt. Här serveras Delimackor som är supergoda och klassiska barrätter som en MacN’Cheese. Var beredd på att det kan vara mycket folk här.

Resesidan.se om SOFO

Matbutiken Urban Deli
Nytorget 4

Många är det som kommer hit för att äta på den oerhört populära restaurangen. Men många glömmer faktiskt bort att det är en cool affär med annorlunda, kvalitativa produkter. Det är en fröjd att gå och kika på de många alternativen av handgjorda korvar som finns, eller den ekologiska frukt- och gröntavdelningen. Urban Deli har även en hel del fina färdigrätter att köpa och färdiga picnic-rätter att ta med sig. Det andas verkligen New York om detta ställe, från butik till matsal.

sofo

 

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.