Resesidan.se om Naples, Florida

Naples, Florida

Naples, Florida, är en del av Floridahalvön som inte är lika känd som den östra sidan.

Söker man vackra stränder, varmt vatten, fina hotell och restauranger och ett lugn kan Naples vara ett bra alternativ för den som vill till Florida.

Naples

En bit ned på den Floridianska västkusten ligger Naples. Om man drar ett streck tvärsöver Florida från Naples så landar man lite norr om Fort Lauderdale på ostkusten.
Restiden med bil är strax under 2 timmar. Västkusten i Florida är även den otroligt vacker. Kritvita sandstränder och palmer kantar inte bara badplatser utan dominerar grönskan i området.

När man besöker Naples så kliver man även in i den Mexikanska golfen, det känns kanske mer tropiskt bara av att veta att man är där. Till Naples reser man för att uppleva de fantastiska baden, shoppa loss i många fantastiska butiker eller för att prova några av alla de många golfbanorna. Ett stenkast därifrån ligger det spännande och orörda Everglades med sitt fantastiska djur- och naturliv.

Naples-Florida-Golfing


Naples har många vackra och fina golfbanor och hela Florida är mer eller mindre ett stort paradis för alla som älskar att spela golf. Efter en snabbkontroll så hittar vi över 25 olika banor i närområdet. Banorna här är alla minutiöst skötta. Golfklubbarna är mycket stolta över både sina banor och medlemmar.

 

Resesidan om Naples

Naples är som många andra städer i Florida uppbyggt på sumpmark och har underbara öar, vägar och vattenvägar att beskåda. Husen är alla, vad jag skulle kalla, drömhus och byggda i storslagen design. Många är pampiga med båtplats, pool, utomhusgrill, biografer. Passa på att åka med på en sightseeing tur och upplev husen på nära håll

NPC_Experience_Mansion

I Naples skall man ju även uppleva den underbara naturen som finns. Här kan man med fördel åka med på katamarantur för att snorkla i det underbara vattnet, eller ta sig till en del av Everglades för att få uppleva alligatorer, Speed Boats, exotiska fåglar och vegetation. Ett par timmar kan spenderas med att åka på delfinsafari eller kanske ett besök på Naples Zoo.

Resesidan.se om NaplesEn Sjöko är även något man kan se både i kanalerna och i havet vid Naples. De ser ut som sälar men står närmre elefanten. Sjöko, manatee (engelska) lever ofta nära strandkanten eller i kanaler vilket gör att de är lätta att se och vara kring. De äter sjögräs och alger, lever i flock, spenderar mycket tid under vatten och är långsamma.

Naples-Florida-4I Naples kan man även bege sig ut på djuphavsfiske, det finns både stora och små båtar som kör ut till havs. Naples kan stoltsera med över 15 kilometer av strand. Stränderna är alla pubika och många av dem har badvakter, toaletter, duschar, pic-nic platser, möjlighet att kunna grilla. På helgerna så är stränderna ett välbesökt resmål.

Shopping är även det ett populärt inslag och runt omkring Naples ligger flertalet större shoppingcenter. Med varma dagar och kvällar, vacker natur och en levnadsstil som är lätt att anpassa sig till är Naples ett område som passar de flesta. Par som skall på bröllopsresa och barnfamiljer väljer ofta Naples framför Miami eller Fort Lauderdale för sitt lugn.Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.