Strandlounge

5 saker att ta med till stranden

Sommar och sol, långa dagar med bad, picnic, kylväskor och uppblåsbara djur. Men vad ska man egentligen ta med sig till stranden eller poolen för att klara sig en hel dag…Resesidan tipsar om 5 saker att ta med till stranden.

Åh som vi har längtat efter att packa väskan och dra till stranden, klippa, bryggan eller kanske poolkanten. Det är få saker som slår den svenska sommaren när den är både varm, ljus och lång.

Förutom de där obligatoriska sakerna att ta med sig som, mat och dryck, solkräm och en bok eller två så kommer här tips på andra bra saker att bära med sig för en lång och skön dag vid böljan den blå

5 saker att ta med till stranden

sugror i silikon 

Sugrör kanske inte är det första man tänker på att ta med sig, men dessa är fantastiska att använda. Här får man både ett par i stål och en drös i silikon.  Perfekt om man har barn med sig och plastmuggar och annat känns osäkert att hålla i, eller rättare sagt, man vet de kommer att välta ut. Perfekta saker att ta med sig till stranden.

Dessa mjuka silikonsugrör passar bäst till mindre barn för de är väldigt mjuka och fina. Stålrören blir för de vuxna att använda. Allt diskas i maskin! Alla dessa sugrör kostar under 80:-, här kan ni läsa mer om dem > 

En annan produkt som egentligen är ett måste att ta med sig, som kom för ett par år sedan, är den supertunna och lättviktiga uppblåsbara loungesängen/stolen. Den är så liten, som en platskasse i storlek, innan den blir redo att liggas i.

Strandlounge
När dessa kom på marknaden så var dem ganska så dyra. Jag har sett priser på över 700 kronor för ett set. Denna som är en Bry Giant Inflater fyller man med luft bara genom att dra den genom luften ett par gånger så att luft samlas inne i “stolen”. Den är dessutom större än de andra på marknaden och kan bli din för under 250 kronor!

2 meter lång och 60 cm bred, den rymmer en hel familj på en och samma gång. Mysigt att ligga och läsa i denna mjuka loungesoffa och blir en perfekt present att ge bort till någon man tycker mycket om.

Läs mer här och handla >Har man barn med sig så behöver man ju tänka lite extra på dem. Mycket att äta och dricka, frukt och snacks. Jag minns själv när man var liten, det var mysigt att torka sig, få något att snaska på och sedan läsa Kalle Anka. Idag är det inte så många som har tidningar med sig men däremot är ju alltid telefoner med.

Om barnen och kompisarna och kusinerna ska samsas om en telefon så ska ni ta med en 3D Smartphone skärm.

smart skärm till stranden

Med denna kan alla se på film, tecknat eller musikvideos utan att behöva sitta för nära varandra och trängas eller riskera att inte se något. Se mer om produkten här > 

Nästa sak att alltid ha med sig blir ju kylväskan. Idag finns det en uppsjö av både modeller och storlekar, en del har tallrikar och glas och bestick andra är klassiska utan innehåll. Kylklampar ska i och de är förvånandsvärt effektiva idag. Dessa kan man hitta i stort sett överallt. Clas Ohlson, Kjell & Co, Biltema, ja de finns överallt.

Picnic är ju maten man tar med, här är tips på goda och annorlunda rätter som passar de flesta > 

Så det sista i denna omgången är ju naturligtvis extra batteri, Power Banks till mobilerna.  Det ska lyssnas på musik och radio, se på filmklipp med mera så batteriet tar snabbare slut. Dessa kan köpas på många platser idag.

Här är 5 saker att ta till stranden, extrasaker som är bra att ha!

  • Våtservetter, hygienservetter. Ja ni vet, det kladdas och spills hela tiden och rena fräscha händer och munnar vill man ju alltid ha
  • Keps/hatt. Inte att glömma, personligen behöver jag för att kunna läsa på stranden, solen blir för stark för mina ögon annars.
  • Frysta vattenflaskor. Ett bra tips jag fick av en kollega, ta en 1,5 liters petflaska, fyll nästan helt och hållet och frys in.
    Ta med den till stranden och den håller sig kall hela dagen.
  • Fryst frukt, ännu ett bra sätt att svalka sig, skär frukt i munsbitar och ät med en gaffel. Bananer, jordgubbar och vindruvor är bäst att frysa in.
  • Toalettpapper eller liknande, nöden har ingen lag.Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.