Sommardrink 2021

Sommardrinken 2021Nu när det hettar och gassar både om dagarna och kvällarna är det gott att hitta en dryck som  både svalkar och läskar samtidigt. Sommardrinken 2021 för mig blir en Nagu Gin & Tonic med Fläderblomstonic och citron.

Redan på Kuba så skapades drycken Daiquiristranden med samma namn. Det finns en del olika berättelser om hur den kom till, den jag gillar är att det var arbetare i dagbrotten runt omkring som ville ha något uppfriskande att svalka sig med och då skapade denna lime/citron dryck. Att man sedan valde att lägga till rom i glaset gjorde den bara ännu godare.

Det var först under 1940-talet som drinken verkligen slog igenom i USA och sedan blev populär världen över.

Sommardrinken 2021 är läskande god

Nagu Gin, från Finland, är ett litet destilleri som har funnits sedan 1996. Man tillverkar bara sin gin i små kvantiteter och därför blir Nagu Gin en lite mer exklusiv produkt. Nagu gin har även vunnit silvermedalj i World Gin Awards.

Sommardrinken 2021Det är några som säger att gin är inte min grej, jag gillar inte smaken och jag är övertygad om att provar man denna läskande drink så kommer man att ändra sin uppfattning. Nagu Gin är en lättsam och fräsch gin, en modern variant.

Inte så skarp i smaken som många andra gin kan vara, mjuk enbär och med inslag av bland annat rosmarin. Väldigt fin och rund.Här är receptet på Sommardrinken 2021

5 cl Nagu Small Batch Gin
12 cl Elderflower Tonic
1 citronskiva

Jag fyller att glas med is, helt upp till kanten. Det håller drinken kall och vattnar inte ut den. Tar man för lite is är risken att det bara smälter istället för kyler.

Häll över all dryck i glaset, rör om och njut!

Nagu Gin är en beställningsvara på systembolaget. Det är enkelt och snabbt att beställa hem denna supergoda gin, här kan ni läsa om det på bolagets sida >

 

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.