Antigua, jeepsafari offroad, regnskog och första doppet 1
Inspiration,  Karibien,  Kryssningar

Antigua, jeepsafari offroad, regnskog och första doppet

När det är som roligast tar det slut… I Anna Busk’s artikelserie om kryssning i Karibien har vi kommit till resans sista stopp, Antigua.

Vi har sparat den häftigaste utflykten till sist, för idag ska vi åka på jeepsafari off road och få se regnskog! Det ska också bli ett besök på en strand, så badkläderna får följa med.

Vår båt är inte den enda i hamnen denna morgon, utan där ligger tre stora kryssningsfartyg på rad. Det är så mäktigt med så stora båtar! Aktiviteten utanför dem är enorm, medan de olika utflyktsgrupperna samlas. Besättningarna ställer i ordning soltak med sittplatser under, ett gäng killar spelar steel pans och människor rör sig fram och tillbaka. Solen skiner som alltid och stämningen är härlig!

Resesidan.se om Antigua

Vi sitter tio personer i varje jeep, fem på varje sida, vända mot varandra. Chauffören försäkrar att han är Antiguas bästa chaufför och vi kan bara hoppas att han har rätt, när han gasar på genom gatorna ut ur staden, samtidigt som han sitter till hälften vänd bakåt och pratar och berättar om allt vi passerar och om Antigua. Plötsligt svängar han vänster och vi lämnar allfarvägen bakom oss. Det skumpar, skakar, hoppar och vi skrattar och tjoar, för det går fort!
Resesidan.se om Antigua

Ibland stannar han och visar oss något. Bomullsplantor, brödfrukter, någon sorts böna, ananas som växer vid vägkanten och bananplantor. Utanför en liten by stannar han vid en liten fruktkiosk och vi köper oss skivad ananas och banan som vi äter med tandpetare. Färskare blir det inte! Vi åker genom regnskogen tills att vi efter en stund stannar på en höjd där vi sträcker på benen, beundrar utsikten och skålar i rum punch.

Resesidanl.se om Antigua

Antigua är inte bara härliga stränder

Stämningen ombord är uppsluppen när vi fortsätter längs kusten. Vi ser flotta resorter, varav en bara är öppen sex månader om året. Övrig tid renoveras den, för att hålla högsta möjliga standard.

Till sist stannar vi på Fryes Beach, en riktig sagostrand där vi ska få bada och sola en timme. Och nu tvekar vi inte, den här gången ska vi bada!

Resesidan.se om Antigua

Vattnet håller behagliga 28 grader och är riktigt salt, vi flyter som korkar. Det är underbart!

På väg in mot stranden igen inser vi dock vilka krafter det till synes lugna vattnet döljer. Vågorna bryts bara en liten bit ut från stranden, i knähöjd på en vuxen, men står man där när vågen kommer så slås benen obönhörligt undan för en. Det är nästan obegripligt hur man på så grunt vatten kan bli så totalt vilse på vad som är upp och ner!

Vi besöker strandbaren och dricker varsin Wadadli-öl innan även denna utflykt lider mot sitt slut och vi återvänder till båten för att kliva ombord för de sista två dagarna till havs innan vi är tillbaka i Fort Lauderdale. Det har varit en helt underbar resa och jag har fått se och uppleva saker jag inte ens kunnat drömma om! Förhoppningsvis har jag inte varit i Karibien för sista gången heller!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.