Resesidan.se om att resa
Nyheter,  Restips

Att resa i tidig ålder skapar reslust

När jag var liten var det ganska ovanligt att resa utomlands, om man inte skulle till Danmark eller möjligtvis Norge.

Jag var 8 år gammal när min första resa gick till Mallorca, en resa som jag ännu minns väl.

Évora
Efter den resan var jag fast! Det var kämpigt varje år att få reda på om vi skulle åka iväg på en utlandssemester eller ej. Allt för ofta blev det sommarstugan istället. De gångerna var man glad över att veta att hela klassen skulle ut på äventyr i årskurs fem. Även om det “bara” skulle bli Danmark. Men  nästan ingen i min klass hade varit där innan heller. Vi skulle dock inte till Köpenhamn utan till Aalborg.

Det var med gott mod vi anordnade tipspromenader, pantade flaskor, skapade klasstidningar, kabaré, luciatåg med lotterier och diskodans på skolan. Då var det inte helt lika lätt som idag, de flesta som vill ut med klassen idag har det mycket lättare att tjäna in sina pengar. Delikatesskungen.se har bra och lättsålda produkter som ger klassen en bra slant att åka iväg på. De flesta jag har pratat med som började att resa i tidig ålder säger det skapade reslust. Så nu finns ingen ursäkt längre för skolklasserna att stanna hemma. Med gemensamma tag är man snart iväg.

Populära resmål bland skolklasser är:

De flesta väljer att resa till Turkiet där pengarna räcker en bit längre än på andra resmål.
Och jag själv då? Jo jag reser mest hela tiden. I år blir det 4 resor varav en långresa. För nästa år är det redan bokat kryssning i Karibien, 14 dagar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.