Grenada, avkoppling och Rom Punch 3
Inspiration,  Karibien

Grenada, avkoppling och Rom Punch

Kom med till Grenada, avkoppling och Rom Punch och härliga bad.

Den tredje hamnen vi besöker på vår resa är St George´s på Grenada. Grenada ligger längre österut än Aruba och Bonaire och har ett tropiskt klimat, som dock mildras något av passadvindarna. Vi närmar oss inte förrän på eftermiddagen och redan på långt håll går skillnaderna mot Aruba och Bonaire att se. Det här är både en betydligt grönare och markant mer kuperad ö.

Vi har bestämt oss för att inte göra någon organiserad utflykt här, för att även ha möjligheten att gå lite på egen hand och utforska saker i egen takt.

Grenada

När båten väl lagt till väller människorna av i en aldrig sinande ström och jag förundras över hur många vi faktiskt är ombord! Vår kapten, som är exceptionellt duktig på att informera om allt man kan tänkas vilja veta, har berättat att vi är 2135 passagerare och 883 crew ombord. Av dessa passagerare kommer drygt 1500 från USA och ungefär 100 från de Nordiska länderna. Som en annan kapten sa en gång så kan faktiskt en kryssning ses som en liten, liten del i det globala fredsarbetet, då det är så många människor från så många olika länder och kulturer som samlas, umgås och upplever saker tillsammans! Jag gillar tanken.

Resesidan.se om Grenada

Grenada, grönt och frodigt

Vi styr stegen upp mot Fort George, som ligger på en höjd ovanför staden, och varifrån man får fin överblick över både hamnen och staden. Det är inte svårt att hitta, trappan uppåt är väl utmärkt. På vägen upp blir vi stannade flera gånger av lokalinvånare som erbjuder sig att skjutsa oss till olika sevärdheter runtom på ön för en bråkdel av priset som rederierna vill ha för samma utflykt. Vi avböjer vänligt men bestämt och lovar att återkomma om vi ångrar oss.

Resesidan.se om Grenada

Väl uppe kostar inträdet 2$ per person, men sedan får man se sig omkring på egen hand. Fortet ger ett något slitet och förfallet intryck, men vyerna är definitivt värda pengarna. Fortet byggdes redan i början av 1700-talet och har varit i bruk på olika sätt i princip hela tiden sedan dess. Idag hyser det den lokala polisstationen, men övriga delar är öppna för allmänheten.

Resesidan.se om Grenada

Vi går varvet runt och tar åtskilliga kort, innan vi tar bakvägen ner mot staden och småbåtshamnen. Efter att ha rest mycket runt Medelhavet är man vid att det finns ett i det närmaste oändligt antal restauranger, caféer och barer att välja på, men så är det inte här. Längs strandpromenaden är det fisket och fiskebåtarna som är i fokus och de två restauranger vi hittar ligger allra längst bort där vägen slutar. Vi väljer att sätta oss på BB´s Crabback, en restaurang som vi av en slump sett ett reportage om på intern-TV:n på båten.

Ett synnerligen oansenligt yttre, men med ett mysigt inre med veranda mot havet. Här spenderar vi ett par avkopplande timmar med varsin Rum Punch och wifi, en lyx vi inte haft tillgång till på nästan en vecka, innan vi går den korta biten tillbaka till båten. Imorgon ser jag fram emot Barbados, som är den ö jag längtat mest efter att få se!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.