Bra Asiatiska restauranger i Stockholm 1
Restaurang,  Städer,  Upplevelser

Bra Asiatiska restauranger i Stockholm

De sista åren har det fullkomligt exploderat med asiatiska restauranger i vår huvudstad. Det är nu så många att det ibland är svårt att välja vilken man skall besöka. Här tipsar vi om några bra Asiatiska restauranger i Stockholm.

Bra asiatiska restauranger i Stockholm

Beijing 8

Denna lilla restaurangkedja har öppnat flera filialer i Stockholm. Den första låg på Södermalm, Kocksgatan 52. Det man serverar här är hemlagade dumplings. Man väljer tillagningssätt, ångkokade, stekta, friterade eller i buljong. Utöver detta lägger man till om man vill ha något vid sidan om och drycker. Tyvärr har de stängt några av sina restauranger men finns ännu på Kungsgatan och på Arlanda.

Besök hemsidan > 


Blue Light Yokohama

Även denna krog ligger på Södermalm, på Åsögatan 157 och är verkligen en doldis bland Stockholms japanska inslag. Här beställer man in rätterna som tapas och delar. Restaurangen har även “riktig” japansk del, där man tar av sig skorna och sitter längs låga bord. Det är en liten lokal med få platser. Maten håller fantastisk kvalitet och man äter framför allt från deras vanliga meny även om sushin här är bra. Söndagar serverar man Ramen, en japansk nudelsoppa. Mycket prisvärt!

Läs mer på hemsidan > 

Vi håller oss kvar på Södermalm för det är inte slut med bra asiatiska krogar ännu. När Medborgarplatsen och tunnelbanestationen finns Waipo Södermalm. En krog där man serverar kinesiska rätter på ett nytt och modernt sätt. En annorlunda och spännande meny och det man serverar här är mellanrätter. Man kan med fördel ta in ett par stycken och dela på dem.

Kinamat
Restaurang Ho ligger vid Hornstull och har under många år varit en av Stockholms bästa kinakrogar. Den ganska så enkelt inredda restaurangen bjuder på en familjär kvarterskrogskänsla med mycket god mat. Många är det som har Ho’s som en favorit och det är ett måste att boka bord om man vill komma in. Inte långt från Ho’s ligger Bistro Barbro som även serverar sushi. Denna restaurang har på senare tid seglat upp på listan över bra sushirestauranger i Stockholm. Konkurrenter till Ho’s finns även på Ringvägen, nära korsningen, Götgatan/ Ringvägen. Här ligger Restaurang China.

china

Fler bra asiatiska krogar i Stockholm

Restaurant China serverar genuin kinesisk mat. Här hittar man inga “tre små rätter” eller svenska klassiska kinarätter med sötsurasåser. Maten tillagas som i Kina och heter som de gör och har hetta, smak och styrka som den riktiga maten från Kina. Dumplings är en av restaurangens specialiteter men tyvärr är det ofta som de tar slut, så det kan vara värt att boka rätten samtidigt som man bokar bord.  Gillar man kryddstark mat så är Restaurant China det rätta stället att gå till. Trevlig restaurang med god mat.

miss-voon7

Miss Voon var Melker Anderssons bidrag till det asiatiska köket. Restaurangen ligger i centrala Stockholm, nära Humleträdgården och Stureplan. Här finns även en trevlig bar att besöka med goda drinkar. Maten är vällagad, vackert presenterad och håller en jämn standard.

Farang

Poppis är även restaurang Farang. Denna svenska filial har originalrestaurangen i Helsingfors där den vunnit många priser. På Farang kan man med fördel välja att äta deras avsmakningsmenyer. Men för den som inte vill eller vågar prova flertalet rätter kan man välja från a la carte listan. Ta in ett par rätter och dela mellan er. Fantastiska smaker och vackra tallrikar. Enda nackdelen är de höga dryckespriserna.

Till slut så ska vi återvända till Södermalm och till det enda thai-inslaget; Elefantpojken.

elefantEnligt vår mening är detta per idag, Stockholms bästa thai. Enkelt inredd och bara ett fåtal bord är detta en otroligt mysig kvarterskrog på Ringvägen. Maten är underbar och här överraskar menyn. Det finns inte de traditionella maträtterna utan lite nytänkande när man satt ihop menyn. Rätterna är så kallade mellanrätter och det passar bra att ta in tre stycken att dela på om man är två personer. Allt är välsmakande, gott, fräscha tillbehör och trevlig service. Det är mycket populärt att gå hit och att boka bord är ett måste, framför allt om man planerar komma fredag eller lördag.

Vi vill även ge en utmärkelse till följande restauranger:
Nem Nem Quan – Vietnamesisk restaurang på Åsögatan, Södermalm
New Indian Garden – Lyxindier på Västgötagatan, Södermalm
Shanti Soft Corner – indisk restaurang där även kocken Marcus Aujalay har bidragit med två rätter
Koh Phangan – en klassisk thai på söder, sitt i regnskog och hör både fågelkvitter och åskskurar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.