Daiquiri både en drink och en strand 1
Karibien

Daiquiri både en drink och en strand

Kuba finns en bortglömd strand som heter Daiquiri Beach. Stranden ligger nära den näst största staden på ön, Santiago de Cuba. Törstiga gruvarbetare skapade en dag en läskande dryck…

 

Daiquiri

 

Santiago de Cuba tillhör inte den mest besökta staden av turister, det finns många andra som är mer populära. Men staden har mycket intressant att visa upp, bland annat finns där en skola som drabbades hårt när Fidel Castor gjorde revolution, skolan är full av skotthål i fasaden och utanför själva centrum ligger det hus där Fidel & co startade hela övertagandet av Kuba.

 

Santiago_de_Cuba

 

Staden ligger vacker med havet på ena sidan och de höga bergen från Sierra Maestra på den andra sidan. I närheten finns även en stor park med en dinosaurie-utställning, med modeller i “riktiga” format. Det är här man även hittar Daiquri Beach. Ganska så nära stranden fanns en gång i tiden ett dagbrott för järnmalm och arbetarna i dessa brott ville ha något gott att svalka sig med. Lime växte sen innan på Kuba och det blev basen för en läskande dryck.

 

Det sägs att drinkens skapare var Jennings Cox, som befann sig på Daiquri under det Spansk-Amerikanskakriget. Man tror att drinken fördes vidare till USA 1902 av en amerikansk kongressledamot. Det skulle dock dröja fram till 1940-talet innan drinken tog fart och blev mäkta populär. Kriget gjorde att det blev svårt att få tag på vodka och whiskey medans den Panamerikansa handelsavtalen öppnade vägen för närproducerad rom.

 

Hemingway drack gärna en Daiquiri, fast den skulle vara dubbel och blev sedan känd som en “Papa”. Läs mer om det här >

Daiquiri Beach

Daiquirí Beach-Kuba

Så här gör du den perfekta Lime Daiqurín

Ingredienser

 

Ljus (kubansk) rom 4,0 cl
Limejuice
1,5 cl
Sockerlag
1,5 cl
Lite äggvita ger skum
Iskuber

Tillbehör:
Lime 1,0 klyfta
Cocktailshaker
Cocktailglas

Tillagning
Kyl daiquiriglas med is.
Häll rom, juice och sockerlag i en shaker, samt lite äggvita som ger ett fint bestående skum. Tillsätt lite is och skaka.
Sila av drinken ner i glasen. Garnera med limekiva på glaskanten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.