Reserestriktioner

Håll koll på reserestriktioner för Covid-19

Det är inte lätt att veta vad som gäller för inresa till olika länder idag. Regler ändras ibland dagligen men här kan du få koll på reserestriktioner för Covid-19

Håll koll på reserestriktioner för Covid-19Under det senaste året har man kunnat resa igen, om än med visst förbehåll och restriktioner. Det är inte lätt att veta vad som krävs innan en resa, skall man ha ett PCR-test, måste man sitta i karantän när man kommer fram? Vad gäller när man skall resa hem igen?

Vad är det sedan som gäller när man är framme på resmålet?

Reserestriktioner för Covid-19 uppdateras hela tiden

Eftersom varje enskilt land ansvarar för sina egna inreseregler är det ovisst vad som gäller. Reserestriktionerna ändrades när det var som värst flera gånger om dagen. Idag är det inte lika frekvent men ändringar görs lite då och då. Vart i världen måste man bära mask? Måste man bära mask utomhus? Kan man röra sig fritt när man landar, behövs nya tester?IATA Travel Centre ger klarhet i vad som gäller för resan

På sidan https://www.iatatravelcentre.com/world.php kan man läsa om vad som gäller i varje land i världen. Det är en smart och interaktiv karta och när man klickar på respektive land kommer rätt information fram på bilden. Bland annat kan man läsa om det är länder som inte får resa in, vilka dokument som måste fyllas i och om och vilka tester och intyg som måste tas med på resan.

Det är en mängd Information att ta del av och ibland krävs det att man läser det noggrant och ett par gånger. Ibland står det att “passagerare som INTE kommer från” eller “övriga länder förutom” vilket gör att det då och då blir svårt att utläsa exakt vad som gäller. Hur som helst är sidan ett bra hjälpmedel att ta del av.

Thailand har öppnat sina gränser

Klickar man in sig på Thailand på IATA’s sida blir man kanske först överväldigad av all text som står där, man får inte börjar det mesta med men skrollar man ner en bit kommer man fram till det som kallas för Sandbox Program. För svenskars del innebär det att man kan resa in bland annat till Phuket. Här står att man måste visa upp vaccinationsbevis,  ha ett PCR-test som inte är över 72 timmar gammalt samt en reseförsäkring som täcker minst 50.000 USD.

Så är det dags för en resa eller om det planeras att resa, kika in på  https://www.iatatravelcentre.com/world.php för att ta reda på vad som gäller just för din destination.

 Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.