saker att göra på Teneriffa
| |

4 saker att göra på Teneriffa

Så här inför Jul och Nyår är det många som bokat en efterlängtad resa till solen. En av många populära destinationer att åka till är Teneriffa. Här är 4 saker att göra på Teneriffa

Jag var på Teneriffa första gången runt 1985. Vi åkte charter till Playa de las Americas. Jag minns inte helt så mycket av resan mer än att de var ett stort hotell med en stor pool och att vi en dag åt oxfilé. Men jag var inte så supergammal heller. Idag bokar jag resor lite beroende på humör och vad jag är ute efter. Bara slappa, uppleva saker eller kanske en kombo av de båda. Hur som helst, här har jag plockat fram 4 saker att göra på Teneriffa.

Vandring och kabinbana upp till Teide.

Detta är kanske inte en stor nyhet men har ni ännu inte gjort detta så är det ett måste. Speciellt att få möjligheten att åka med kabinbanan. Turen är allt som allt sex timmar och är guidat på engelska. Detta är en möjlighet att kunna upptäcka Spaniens största hotell utan att vandra hela vägen. Kabinbanan tar dig upp på över 3500 meters höjd och erbjuder underbara vyer.

Kabinbana upp till toppen på Teide

Om ni varit på Madeira någon gång vet ni hur häftigt det är när man helt plötsligt befinner sig ovanför molnen. Samma känsla blir det här. Känns nästan orealistiskt att vara där uppe på toppen.

vandring och kabinbana på Teide

Denna turen inkluderar även tillträde till kratern (krävs specialtillstånd) och man reser med en mindre grupp med max 10 personer.  Den vandring man kommer att göra i berget är cirka 170 meter. Fördelen att köpa turen online är att man slipper alla köer, blir hämtad nära eller på hotellet och man går i en liten grupp. Alla guider är officiella guider som har tillstånd.  Kom ihåg att ta med dryck och något att tugga på.

Boka här>

Mat och vin, saker att göra på Teneriffa

Men oj så trevligt!  Jag gillar verkligen spanska viner och maten (inte att förglömma). Denna tur  är en härligt tur att göra. Här varvas lite allt möjligt med på resan. Både vackra vyer, kultur, historia och gastronomi.  Denna tur kan man göra från södra Teneriffa.

Gastronomisk tur på Teneriffa

Njut av Kanarieöarnas smaker under denna åtta timmars rundtur som tar dig till bodegor där du får prova deras utmärkta gastronomi och viner. Första stoppet på rundturen är världsarvsstaden La Laguna och dess fascinerande arkitektur. Bege dig sedan till byn El Sauzal and vinmuseet Casa del Vino, där du får möjlighet att smaka olika sorters ost och provsmaka härliga viner.

Därefter är det dags att åka vidare till nästa vingård, Bodega Monjes, som har fantastisk utsikt över Tacoronte-dalen och Atlanten. Njut av en fyra rätters lunch som är typisk för Kanarieöarna och få chansen att prova ett nytt vin med varje rätt, allt medan du beundrar en fantastisk havsutsikt. Det sista stoppet görs i Candelaria, där du besöker basilikan med dess berömda Svarta Madonnan och även se statyer av de berömda Guanche-kungarna (de första invånarna på Kanarieöarna) bredvid det vackra torget vid havet.

Läs mer och boka riskfritt här >

Aqua Club – Avkoppling och njutning med spa

Avkoppling på hög nivå! Personligen älskar jag att vara ett par timmar på spa. Finns knappast något mer avkopplande, tycker jag och man kommer verkligen ner i varv. Det är något speciellt med varmt vatten, bastu, pooler, turkiska bad som får stressen att försvinna.

Så följ med till det urbana spat, Aqua Club. Jag har varit på ganska många olika typer av spa runt om i världen. En av mina favoriter är att bada hamam, turkiskt spa. Det är något speciellt med de där varma marmorblocken i ett hamam.

Aqua Club blir en härlig familjedag. Här finns massor att göra får stora och små. Utforska alla 1 000 kvadratmeter av anläggningen, inklusive bubbelpooler, ett turkiskt bad och ett fotspa. Gå ut från omklädningsrummen genom pooler av rengörande vatten och kom in i poolområdet för att hitta en instruktör som kommer att förklara ordningen på din 2,5-timmes spa-kretsbana.

Den stora poolen hålls vid en temperatur på 34°C, medan de 2 bubbelpoolerna bibehålls vid 38°C. Njut av 375 strömmar och för att aktivera ditt gluteala område. Koppla sedan på sängar vid sidan av poolen. Glöm inte heller att testa att flyta runt i havssaltpoolen!

Här hittar du all info du behöver för att boka din spadag >

Music Hall Tavern Comedy Drag Show Biljett & middag

NYHET på Teneriffa! Middag, drag och show. Ja mer behöver man kanske inte säga om denna galakväll. Kvällen går av stapeln i Karting Las Americas och under showen bjuds en tre rätters middag (exkl dryck). Här får man vara med om en färgsprakande resa av dragshow genom de sista decennierna.

MHT Dragshow Teneriffa, saker att göra på Teneriffa

Inkluderat i denna kväll är mat, show, souvenirfoto och transport (om man har valt det). Boka kvällen här >Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.