Isle aux Cerfs
Inspiration

Sista minuten resa över Jul och Nyår

Är du sugen på lite sol och värme? Då ska du börja kolla på sista minuten resa över Jul och Nyår, det finns ännu platser kvar att boka.

Jodå, det finns resor kvar att boka för den som vill iväg till lite sol och värme över Jul och Nyår. Och allt är inte bara dyrt heller. Men har man en liten större plånbok finns ännu resor till Thailand (charter) att boka. Räkna med priser från 21.000:- per person. Och då är det rabatterade priser. Cirka 6000:- per huvud.

Resesidan restips
Om man inte vill resa så långt bort som till Thailand så är det inte många destinationer kvar att välja på, om man vill flyga charter vill säga. Kanarieöarna, Madeira och Kap Verde är resmål man når inom 5-6 timmar. Rätt lagom restid tycker de flesta. Dessa resmål är ju väldigt efterfrågade och oftast är priserna höga under just denna period. Billigast vi har hittat är till Gran Canaria, till Las Palmas för lite över 2000 kronor per person.

Söker man däremot ett mer traditionellt hotell med pool och bad så ligger priserna just nu på cirka 5200 kronor per person. Inte helt fel.

Madeira allt mer populärt som sistaminutenresa över Jul och Nyår

Funchal har ju alltid lockat besökare under vintern, eller rättare sagt Madeira har lockat turister. Förr i tiden var det mest pensionärer som valde Madeira och “eliten” från Storbritannien. Britterna bokade in sig på Reids Hotel och Carlton. Madeira har inte bara vacker natur och fina hotell utan även väldigt bra mat och goda viner. Vill man dessutom aktivera sig lite så finns en mängd saker att göra på denna blomsterö. Jag vill alltid jämföra Madeira  med Hawaii, det är lika vackert.

Det som blir mysigt med Madeira är att man här kan bo både stort och litet och allt känns välskött och fint. Många små söta hotell med egna pooler, restauranger och barer. Från Lido är det inte långt till centrum av Funchal och nu är det många som med bokar sig en bit utanför stan och Lido, en bit upp i bergen med fantastiska utsikter.

Exotiska resmål
sista minuten resa över jul och nyår

TUI erbjuder även resor till Mexiko under Jul och Nyår. Ving har ett mindre program med Thailand som exotiskt resmål. TUI och Mexiko ligger på ca 23000 per person. Apollo verkar satsa hårt på Spanien i denna period och erbjuder mycket på Kanarieöarna. Billigast med utresa från 19/12 och det blir dyrare ju närmre den 24:e man kommer.

Boka en egen resa

Vill man inte åka charter eller kanske inte kan åka just de datum som charterbolagen har kan man ju alltid boka själv. Idag finns siter som hjälper till med att boka både hotell och flyg på en och samma gång. Jag har även hittat bra pris på enbart hotell via en chartersida och bokat flyg separat. Och även tvärtom. En gång bokade jag Egypten och hittade flygresa för 2500:- med TUI och bokade hotell online, en vecka för 2500:-. Hade vi bokat charter hade samma resa kostat 9400 per person istället för 5000:- som vi nu betalade.

Jag har även hittat bra priser på flyg och hotell via  en sida som heter CheapOair. Där finns oftast bra deals året runt och har man lite framförhållning kan man hitta ännu bättre priser. Jag kollade på hotell i Miami, som oftast kostar en del, men via CheapOair så var samma hotell 25% billigare än exempelvis booking.com.

Så, en sista minuten resa över Jul och Nyår kanske kan bli aktuellt nu? Det finns platser så sök och leta, hitta ditt hotell och dröm dig bort ett tag! Så här års är det skönt att få lite extra vitamin D

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.