De hetaste storstäderna att besöka 1

De hetaste storstäderna att besökaDe hetaste storstäderna att besöka är många och här är en liten topplista. Vilken storstad vill du åka till?

De hetaste storstäderna
Högsäsongen för weekendresor har inletts. Den storstad som lockar allra flest svenskar i höst är London, följt av New York och Barcelona. Det visar färsk bokningsstatistik från resebyrån Ticket. Den stad som ökar mest i popularitet är dock Istanbul. I höst har bokningarna till Istanbul mer än fördubblats jämfört med samma period föregående år.

London och Istanbul är med på listan över de hetaste storstäderna

London ligger fortfarande etta på topplistan över höstens mest bokade storstäder. Det senaste året har det varit en enorm hype kring London, men i höst ser Ticket att bokningarna börjar plana något. Däremot ser New York ut att få ett uppsving med en ökning på 21 procent.

– Vid långväga resmål är det vanligt att vara bortrest åtminstone en vecka. Men där är New York ett undantag. Direktflyg och bra anslutningar har gjort det smidigt att resa dit även över en långhelg. Med förbokad transfer kan man dessutom ta sig snabbt till hotellet och låta äventyret börja, säger Maria Gertell, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

En av höstens absolut hetaste storstäder är uppstickaren Istanbul. Bokningarna har skjutit i höjden och staden kvalar rakt in på en femteplats på topplistan och går därmed om klassiska storstäder såsom Berlin och Rom.– Istanbul är ett fantastiskt resmål där kulturhistoria och nutid smälter samman precis som öst och väst. Här finns många spännande sevärdheter, bra shopping och massor med god mat. Att det dessutom är ett mycket prisvärt resmål och att värmen håller sig kvar länge gör inte staden mindre populär, säger Maria Gertell.

Topplista – Höstens mest bokade storstäder*
1. London (1)
2. New York (2)
3. Barcelona (4)
4. Paris (3)
5. Istanbul (ny)
6. Berlin (5)
7. Lissabon (8)
8. Rom (6)
9. Prag (7)
10. Köpenhamn (ny)

* Avser bokningar av storstadsresor gjorda fram till och med 1 september med avresa mellan den 15 augusti till den 30 november 2014. Förra årets placering anges inom parantes.

Källa: Ticket Privatresor

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.