Santorini
Restips,  Sol & Bad

Hit reste svenskarna i sommar

Santorini

Trots den rekordvarma sommaren ökade antalet resebokningar hos Ticket med sju procent. Grekland gick om både Spanien och Turkiet på topplistan över de mest bokade semester-länderna. Sett till enskilda resmål var Antalya återigen den stora sommarfavoriten.

Det strålande sommarvädret på hemmaplan tycks inte ha hindrat svenskarna från att resa utomlands i sommar. Hos Ticket har det varit ett högt tryck på resor både i butikerna, på telefon och på Internet, även om det avtog något då det var som varmast.

– Den största rusningen kom direkt efter midsommar. Det dåliga vädret gjorde att vi sålde slut på flera av sommarens charterresor. Men då flera reguljärflyg flyger till klassiska sol- och baddestinationer och vi enkelt kan skräddarsy paketresor kunde vi ändå erbjuda flera andra bra alternativ, säger Maria Gertell, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

På topplistan över de mest bokade resmålen återfinns de klassiska sol- och baddestinationerna blandat med storstäderna London, Barcelona, New York och Paris. Antalya är fortfarande det mest bokade resmålet, men bokningarna ligger kvar på samma nivåer som föregående år. Sommarens vinnare är Grekland, dit bokningarna ökade med 25 procent jämfört med samma period föregående år.

– Charterarrangörerna har satsat stort på Grekland i sommar med nya resmål och fler boutique- och koncepthotell. Samtidigt utökade Norwegian sin kapacitet och flög reguljärt till flera grekiska resmål. Att dessa satsningar har gett resultat visar sig tydligt i vår bokningsstatistik, där både Spanien och Turkiet har fått ge vika för Grekland, säger Maria Gertell.

Topplista, resmål
1. Antalya (1)
2. Mallorca (2)
3. Kreta (3)
4. London (4)
5. Rhodos (5)
6. Cypern (6)
7. Barcelona (8)
8. New York (9)
9. Paris (7)
10. Split (ny)

Topplista, land
1. Grekland (3)
2. Spanien (1)
3. Turkiet (2)
4. USA (4)
5. Storbritannien (6)
6. Italien (7)
7. Tyskland (5)
8. Frankrike (8)
9. Kroatien (10)
10. Cypern (9)

 

Källa: My Newdesk (Ticket.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.