Resesidan.se intervjuar Lena som bor i Kairo
Afrika

Lena bor i Egypten där hela landet är en kulturskatt

Det är få platser i världen som är så förtrollande som Egypten. Det är svårt att riktigt förstå hur man för över 4000 år sedan kunde bygga pyramiderna eller för över  2000 år sedan skapade gravarna i Konungarnas dal. Lena har bott många år i detta fascinerande land.Hej Lena! Du har ju den blygsamma titeln Chef för Skandinavien och Världen för Galaxia Group, har du kanske fått storhetsvansinne som många Faraoner fick? Eller är det den egyptiska humorn som kryper fram? Efter 27 år i branschen är du nu bosatt i Egypten och fortsätter att jobba med besöksnäringen.

Vad var det som gjorde att du började jobba i din bransch?
“Jag pluggade Internationell EkUonomi med Östeuropa som specialitet och ville främja också humanioran i mig eftersom jag älskade historia – så jag började köra rundresor i Östeuropa efter avklarad examen. När jag sedan fick höra att det fanns möjligheter att få komma till Egypten som fascinerat mig redan som liten så var jag fast.”

Vad är det bästa med att jobba med det du gör?
Tack vare att jag jobbar med både produktutveckling, försäljning och produktion så är jag med från A till Ö vilket jag älskar.  Jag har aldrig tråkigt eftersom jag hela tiden måste hitta nya varianter och nya kundgrupper och därmed nya platser och personer på mina destinationer (Egypten,  Emiraten, Jordanien och Oman). Jag reser mycket både i mina Mellanösternländer och till länder där mina kunder finns.”
Egypten, där Lena bor
Hur tycker du man skall vara som person för att jobba inom turist- och resebranschen?
NYFIKEN , Utåtriktad, intresserad av att resa och vilja förstå alla delar av resandet,  och alltid vilja se mer!”

Finns det något negativt?
Stressen är hög. Svårt att ha ett normalt privatliv eftersom man alltid måste vara tillgänglig. Jag har aldrig haft mer än 10 dagars semester i ett sträck.”

Vad är dina råd till andra som vill jobba med det du gör?
Sök guidejobb lokalt och i världen så börjar du förstå vad som ligger i /bakom. Bygg på med att förstå hur ekonomi och marknad fungerar genom studier och praktik.”

Vad tror du att du hade jobbat med om du inte börjat i branschen?
Veterinär eller läkare skulle jag gärna varit.”

Tack för din tid, vi vet du har en hel del att göra och vi hade tur som hann haffa dig mellan dina resor  till bland annat Dubai.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.