Lyxkryssare till Stockholm 1
|

Lyxkryssare till Stockholm

ClubMed

Den 30 juli kommer ett av världens främsta kryssningsfartyg till Stockholm. Det är det franska reseföretaget Club Meds flaggskepp Club Med 2 som angör Stockholms hamn.

Glöm allt du trott om kryssningar. Club Med 2 är något helt annat. Ett vackert femmastat segelfartyg, intimt och personligt med generöst tilltagna lyxiga hytter, alla med sjöutsikt. En besättning på 200 personer erbjuder bästa tänkbara service gästerna.

Det unika med Club Med 2 är att det är ett segelskepp – ett av de största seglande skeppen i världen. Ändå är det i förhållande till många andra kryssningsfartyg ett mindre och intimare skepp. Det gör att man får full lyx och bekvämlighet kombinerat med känslan som bara ett seglande fartyg kan ge. Den humana storleken gör också att skeppet har möjligheten att gå rutter och angöra hamnar som större skepp inte klarar av.

Norden blir allt hetare både som destination och marknad. Detta tar Club Med fasta på. För tre år sedan lanserades Club Med i Norden och sedan dess har de skandinaviska bokningarna ökat med hela 72 procent, både för vinter och sommardestinationer. Allt fler svenska och nordiska resenärer har upptäckt fördelarna med Club Meds unika skräddarsydda premiumkoncept: modern semester för aktiva familjer där allt från mat till boende och inte minst en uppsjö av aktiviteter av högsta kvalitet ingår i priset.

Club Med 2 har ett stort utbud av aktiviteter ombord för alla åldrar, smaker och tempon, från Zumba till Yoga. Och självklart stort fokus på vattensporter. Fartyget har ett 80 kvadratmeter stort vattensportcenter med bland annat vattenskidor, snorklingsturer, segling, vindsurfing, kajaker och en mängd ytterligare aktiviteter.

De senaste åren har Club Med gått in i det absoluta lyxsegmentet och renoverat några av sina klassiska anläggningar till resorter med den högsta rankingen: fem treuddar. Ett segment som passar bra på den starka nordiska marknaden. En del i den satsningen är lyxkryssaren Club Med 2.

Norden är också en av världens hetaste destinationer och fartyget Club Med 2 har utökat sina nordiska rutter och går i Östersjön och längs den norska kusten under sommarsäsongen.

Rutten Skandinaviska legender och går i Norge och Danmark med stopp i orter som Trondheim, Köpenhamn, Borgholm och avslut i Polska Gdansk.

I tsarens fotspår är en fantastisk kryssning i Östersjön med stopp i Visby och sen vidare mot St Petersburg, Tallin och Helsingfors.

Baltiska pärlor heter en rutt som går tvärs över Östersjön med stopp i Stockholm, Visby, St Petersburg, Tallin och Helsingfors.

Under vinterhalvåret seglar skeppet i Karibien, bland annat med stopp i Havanna på Kuba.

Fakta: Segelfartyget Club Med 2 är 187 meter lång, har fem master, 175 hytter, 11 sviter, 5 lyxsviter och en kaptenssvit. Alla rum är nyrenoverade, har utsikt över havet och femstjärnig standard.

 

Källa: Mynewsdesk



Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.