Nya resmål i Portugal från Ving 3
Europa,  Inspiration

Nya resmål i Portugal från Ving

Som Ving tidigare kommunicerat blir det satsningar på flera grekiska nyheter till sommaren 2015 – Thassos, Kos, Kalymnos, Telendos samt Ierapetra på Kreta, dessutom lanseras Turgutreis på Bodrumhalvön. Nu tillkommer ytterligare tre resmål: Albufeira, Praia da Rocha och Vilamoura i Portugal.

Albufeira

Till sommaren 2015 gör Ving en satsning till den vackra Algarvekustens härliga stränder, rika historia och kanske Europas bästa golf med en säsong som bara gör uppehåll ett par månader om året.

Albufeira
Albufeira var från början en liten fiskeby på Portugals sydkust. På sextiotalet blev det en populär semesterort och har idag utvecklats till ett turistmål av klass, med fina stränder och ypperlig golf. Det är en vacker stad med smala gator, vitkalkade hus och en pittoresk fiskehamn med färgglada båtar. Här är det lätt att hitta en mysig restaurang och låta sig frestas av det rika utbud av fisk och skaldjur som ofta finns på menyerna, till överkomliga priser. Men Albufeira är också ett nöjescentrum med barer, musikpubar och diskotek. Här finns flera stränder längs kusten, där de mest kända är Praia dos Pescadores och Praia de Albufeira, med gott om plats för alla som vill svalka sig i Atlanten.

Det är lätt att ta sig runt på egen hand i Algarve, här finns både buss och tåg. Många väljer att hyra en bil under ett par dagar, då kan man bland annat besöka Europas västligaste punkt; Cape St Vincent, nationalparken Rio Formosa, eller kanske ta en långtur till spanska Sevilla?

Albufeira ligger i ”golfdistriktet” på Algarvekusten i södra Portugal, och med egen bil har man något halvdussin banor inom bekvämt räckhåll. Säsongen börjar vanligen i januari och slutar inte förrän i oktober.

I Albufeira har Ving 15 hotell att välja på varav de flesta ligger nära strand.

Praia da Rocha
Detta är en liten och modern badort på Portugal sydkust, intill Arade-flodens mynning. Resmålet domineras helt av den 2 km långa stranden. Ändå är det inte svårt att fylla en semestervecka eller två med fotvandringar längs kusten, båtturer, upptäcktsfärder inåt land med hyrbil och spännande utflykter i den portugisiska matlagningskonsten. Praia da Rocha betyder klippstranden och det är precis det som utmärker resmålet. Längs hela den långa stranden, ända ner till Sankta Katarina-fortet i östra änden, kantas stranden av vackra klippor och grottor i olika formationer. Stranden lär vara den mest fotograferade i hela Europa. Alldeles intill Praia da Rocha mynnar Rio Arade med en elegant marina, och ett litet stycke uppströms ligger staden Portimao, med fler nöjen, restauranger och folkliv.

Golfen i Portugal är världsberömd, och i synnerhet den på sydkusten. I närheten av Praia da Rocha finns flera både vackra och spännande banor med en säsong som är betydligt längre än den i Sverige, ofta från januari till oktober.

I Praia da Rocha har Ving 4 hotell att välja på.

Vilamoura
Vilamoura är ett resmål av hög klass, med flera eleganta golfhotell och ett halvdussin golfbanor på bekvämt avstånd. Här finns också ett casino och en tjusig marina. Nere vid havet ligger den gamla fiskebyn Quarteira med sin fina strandpromenad Avenida Infante de Sagres, där man mer än gärna slår sig ner på någon bar eller café. Stranden heter Praia de Quarteira, en lång, mjuk strand, kantad av palmer och med strandpromenaden i ryggen. Perfekt för en kvällspromenad eller en joggingtur. Stranden är en av de mer populära längs kusten, eftersom vågbrytare ser till att Atlantens dyningar inte når in till stranden och gör vattnet så lugnt att också barn kan bada.

Vilamoura är känt för sina fem utmanande golfbanor. Faktum är att vissa av dem kryper in i själva staden, och det är bara de som ligger allra närmast.

I Vilamoura har Ving 5 hotell att välja på varav de flesta ligger nära strand.

Resa dit
Till Algarvekusten kan man resa året runt med Ving på reguljära flygresor med flexibla reslängder.

 

Bild Christian Persson, motiv Albufeira.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.