Steam Hotel i Västerås 15
Hotell,  Städer,  Sverige

Steam Hotel i Västerås

Steam Hotel i Västerås har varit en het potatis i hotellsverige ett par månader.

Vi var ju helt enkelt tvungna att åka dit för att själva förstå vad det hela handlade om. Eftersom trycket på hotellet är rätt stort så var det enda vi fick till en fredag till lördag med spa och middag i paketet.

Steam Hotel

Västerås ligger ju rätt bra till från många städer i mellan- och södra Sverige. Det är bra vägar att ta sig dig och vi skulle bara åka från Stockholm och lämnade huvudstaden cirka kl 14:00 för att undvika den värsta trafiken som alltid börjar runt kl 15:00 i Stockholm. Det är gärna bilköer åt alla håll då.

Vi hade startat GPS’n för att hitta fram till hotellet och allt är frid och fröjd tills vi kommer fram. Det är en stor byggnadsplats vid Steam Hotel, man bygger bostäder för fullt här och den lilla skylten som pekade mot hotellet syntes knappt.

Vi kom i alla fall fram till hotellet och när vi frågade efter parkering blev vi hänvisade tillbaka ca 400 meter för hotellets parkering/garage var inte färdigställt.

Incheckningen gick snabbt och smidigt och vi fick reda på att vi skulle upp på 15:e våningen (av 18) och att vi hade tillgång till spa fram till morgondagen och att vi hade bord bokat till kl 21.00

Steam Hotel har två middagssittningar.

En kl 18:30 och en kl 21:00, detta för att kunna få plats med alla gäster då matsalen är något underdimensionerad mot antal hotellgäster. Matsalen tar strax uder 200 och hotellet kan ta cirka 500 gäster. Dagen innan vårt besök hade även en asiatisk restaurang öppnat på våning 18 men den hade vi inte tillgång till i vårt weekenpaket.

Steam Hotel i Västerås 16

De charmiga hissarna tar oss i alla fall upp till våning 15. Hotellet är murrigt och rufft, manligt och mörkt. Jag gillar det. Lobbyn påminner bitvis om en alpstuga eller ett högfjällshotell med stor öppen brasa i mitten och det ligger en rätt lukt av rök i lobbyn, en lukt som vi senare märker smyger sig in lite här och där på hotellet.

Steam Hotel i Västerås 17

Inredningsdetaljerna är fantastiska och allt är varmt och ombonat, vackert men inte pråligt och samtidigt överraskande elegant och ibland kitchigt. Coolt helt enkelt.

Vårt rum har utsikt över Mälaren och hallen in i rummet är väldigt mörk. Nästan för mörk, det är knappt så vi ser att tända lamporna, men inte blev det bättre för det. Rummet är dock mycket bättre, snyggt inrett med fin och mjuk grön färg, inbjudande säng med fluffiga täcken och lakan.

Man har tänkt på detaljer även här, massor av kul saker att titta på i rummet.
Dock finns inga telefoner på rummet och för att komma i kontakt med receptionen får man ringa ett vanligt samtal från mobilen.

Steam Hotel i Västerås 18 Steam Hotel i Västerås 19

Badrummet har även det en elegant industrikänsla över sig. Vitklädda kaklade väggar med stålavskiljd glasduschvägg. Saknar dock golvvärme där inne vilket gör att det är väldigt kallt på toaletten under vårt besök. Temperaturen hade gått ned till -7 den dagen. Jag imponeras dock över att man har fina monogramhanddukar med hotellets logo på, det är inte så vanligt nu för tiden på hotell. De flesta har standard handdukar som alltid är i tunnaste laget.

I rummet fanns även badrockar och tofflor att använda till spa:et

Hungriga som vi var åkte vi ned till baren och åt lite kallskuret och en tonfisksallad. Mycket trevlig service av killen i baren som även berättade glatt om Västeråstillverkade ölsorter som vi smakade på. Mycket gott!

Steam Hotel i Västerås 20 Steam Hotel i Västerås 21

Vi fick även tips om att besöka spa först efter kl 18:30 då många var där runt kl 15:00. Sedan tömdes det på besökare som skulle ned för att äta middag.

För att åka till hotellets spa-avdelning tar man en speciell hiss som går dit.

Nycklar till skåp finns, för förvaring av mobiler och pengar. Jag som älskar spa blev positivt överraskad av den fina miljön. Lite mörkt och goda dofter, härlig loungemusik i högtalarna och den där känslan av lyx.

Här finns en varm inomhuspool som är avlång, mitt emot denna finns vara hällar man kan ligga på, som i ett hamam. Här finns även bastun som är den största jag varit i, för både män och kvinnor. OBS! tegelväggarna blir oerhört varma så luta er inte bakåt om ni sitter på den översta laven. För att vara en så stor bastu håller den en otroligt skön värme, varmare än jag trodde det skulle vara. Det enda, som oftast blir med en elbastu, är att luften är för torr och att man inte kunde kasta vattenbad. Det hade hjälpt till med att få in den behövliga fukten.

Här finns även en generös bardel och en till avslappningslounge och en utomhus pool. Det var extra skönt att krypa ned under vattnet när vi var där, då det hade blivit hemskt kallt ute. Mysigt att ligga där med ett glas bubbel och titta ut i mörkret.  Vi provade inga behandlingar alls denna gången, det sparade vi till ett nytt tillfälle.

Klockan blev 21:00 och det var så dags för lite mat. Vi hade fått en flaska champagne på rummet som vi drack medans vi gjorde oss klara för middagen. När vi kommer fram till restaurangen får vi ett vänligt bemötande av hovmästaren som visar in oss i matsalen. Det är helt fullbokat och vi placeras vid ett bord som har plats för 8 personer där ena sidan sitter 3 damer och äter.
Steam Hotel i Västerås 22

Snabbt blir vi hälsade välkomna och får berättat att vi har en fast meny. Förrätt var en rimmad röding, varmrätt anka med scechuansås och grönkål och dessert var nyponsorbet med lite olika choklad. Något förvånade blev vi när servitrisen frågade vilket vinpaket som ingår i vår bokning, det tycker jag nog de borde ha koll på. Vi får in förrätts vinet, ett glas vitt som skall fungera fint med rödingen.

Sedan börjar väntans tider… först efter 45 minuter kommer förrätten in och då har vi verkligen fått hålla oss från att dricka upp det vita vinet. Förrätten smakar gott, men kräver lite salt. Jag hade dock haft lite högre förväntningar på förrätten.

Varmrätten dröjer även den  och när vi väl får in den så är maten knappt varm. Min tallrik har stora bitar anka medans de andra har mycket tunna skivor. Såsen som utlovade lite hetta smakar nästan inget alls, ankan har en tung smak av lever. Jag brukar verkligen tycka om anka men detta var inte alls bra. Tillråga på allt ligger det torkade aprikoser på tallriken tillsammans med stora grånkålsblad. Moset eller purén till var god.

Det är ingen som kommer till oss under middagen och frågar om vi är nöjda. Alla lämnar mer än hälften på tallrikarna och återigen sitter vi över 20 minuter innan någon kommer fram. På frågan om allt smakade bra svarade vi ärligt Nej!

De plockar då bara bort tallrikarna med ett “oj vad trist att höra” och går sin väg. Några minuter senare kommer en ny tjej fram till oss och frågar oss vad hon kan göra för att få oss nöjda. En trevlig gest och det hela löser sig på plats och till dessert serveras ett gott glas muskatel och påfyllning av det röda vinet.

De som sitter runt omkring oss ser mycket nöjda ut med maten, de äter då från a la carte-menyn. Kanske man lägger ned lite mer energi på den maten än den som ingår i ett weekendpaket. Utan att ha ätit i den asiatiska restaurangen kan jag nog rekommendera den ändå. Servicen har en del att jobba på, det är väldigt mycket personal överallt men det är ingen som ser gästerna, frågar hur man har det eller försöker sig på merförsäljning.

Steam Hotel i Västerås 23

En trappa upp från restaurangen ligger en ginbar. Gin från hela världen finns här och vi hade turen, för just denna dag hade de fått in en flaska från Japan. Vi provar den med en klassisk tonic. Den är citrusig och mycket god. Bartendern berättar och inspirerar oss kring den gin som finns. Ett väldigt trevligt inslag och kul att se att man vågar nischa sig och specialisera sig på gin.

Här finns även “lekrummet för vuxna”. Shuffleboard, video games, fotbollsspel mm mm. Och det är mycket folk här, även detta ett lyckat koncept.

Efter en mycket god natts sömn är det dags för frukost. De som bor på våning 15 och uppåt äter frukost på våning 18. Här är det lugnt och stilla och frukosten är både vacker, riklig och god. Även om plättarna serverades kalla så var de väldigt bra. Utsikten går inte av för hackor den heller.

Steam Hotel i Västerås 24

Steam Hotel i Västerås 25

Det var många sällskap när vi var där och många unga par och grupper vilket är roligt att se. Steam Hotel lockar till sig gäster i alla åldersgrupper.

Snabb och trevlig utcheck är vi nöjda med vårat besök och är eniga om att vi gärna kan tänka oss att komma tillbaka för att både prova behandlingar på spa’t samt den asiatiska restaurangen.

Gillar man att bo på hotell och uppleva något annorlunda är det till Steam Hotel i Västerås ni skall åka. Parkeringsplatser finns ganska nära hotellet, under vårt besök fick vi parkera på en allmän parkeringsplats några kvarter bort, för man höll på att bygga just då.

Steam Hotel i Västerås 26 Steam Hotel i Västerås 27

Mer Weekend och hotell?

Se här och få mer inspiration

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.