Stellenbosch
Afrika,  Hotell,  Upplevelser

Stellenbosch, vin och mys

Stellenbosch ligger knappa fem mil från Kapstaden och består av delområden som tillsammans har knappa 70.000 invånare. Orten är en av de äldsta som grundats av Europeiska immigranter.

Resesidan.se om Stellenbosch

Stellenbosch är en söt slumrande liten stad. Man blir dock förvånad över att det är så mycket ungdomar här men det kommer sig av att det finns ett stort universitet i Stellenbosch.
Det är cirka 25.000 studenter som pluggar här. Det märks både på uteliv och restaurangutbudet i staden.

Till Stellenbosch kommer även vinintresserande turister och utbudet av hotell, vingårdar, restauranger och kvällsnöjen är stort. Här hittar man även en hel del annorlunda gallerier och konsthallar.

Resesidan.se om Stellenbosch
Husen är vackra, oftast i trä och påminner en del om husen i Karibien och i södra USA. Stora verandor eller balkonger löper längs med husen och ger både skugga och svalka under de heta dagarna.

Resesidan.se om StellenboschUnder vårat besök bodde vi på River Manor, ett litet Boutique Hotel som är inhuserat in en gammal herrgårdsliknande byggnad. Hotellet har två pooler och ett spa, vacker trädgård, stora verandor runt husen och restaurang och barservice. Frukost serveras i en av de mysiga salongerna i huvudbyggnaden och man kan även ta med sig maten ut till pation.

P1020151
Det kan bli tämligen hett i området och svalkande dryck är att rekommendera. Vi provade många lokala viner och kylande vatten passade bra till. Det är trevligt att dricka vinerna härifrån av många anledningar, men en av de “bättre” är att en flaska inte kostar mer än cirka 50-70 kronor på restaurangen. Då är det bra vin. Positiv överraskning helt enkelt.

Stellenbosch - Resesdian.se

Dagarna kan spenderas vid poolen eller besöka vingårdar runt Stellenbosch. En av de mer kända vinerna fös oss svenskar är Fleur du Cap, som görs här. Till vingårdarna kan man köra bil själv, åka med arrangerad tur, hyra en chaufför eller varför inte cykla bland alla gårdar? Tänk på att smaka vinerna med moderation om det blir en cykeltur.

Restauranger finns både på vingårdarna eller inne i Stellenbosch. I staden ligger restaurangerna tätt efter varandra och det är aldrig långt att gå. Centrum är litet och mysigt. Hög standard och kvalitet på maten är något man ser fram emot. Boka bord! Det kan vara svårt att få plats, framför allt under helgen.

Läs mer om Sydafrika på vår sida. Här hittar du länkar till de andra sidorna:

Mer om vin och Franschhoek >

Safari del 1 >

Safari del 2 >

 

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×