Resesidan.se om att bo utomlands och jobba
Sverige

Tony valde att jobba i Spanien

I vår serie där vi intervjuar olika personer som jobbar i turist- och resebranschen har vi kommit fram till Tony. Tony lämnade Skåne och Sverige och har nu bott större delen av sitt liv utomlands och valde att jobba i Spanien.

Jobba i spanien

För Tony blev nyfikenheten av att lämna Sverige och ett nytt jobb en livsstil och en flytt till Spanien och Gran Canaria. Hur är det att jobba i Spanien?

Hej! Många från Sverige har nog varit och besökt ditt nya hemland och njutit många semesterdagar här. Du har varit utomlands sedan tidigt 80-tal, vad var det egentligen som gjorde att du började jobba i branschen?

 “Min bästa kompis var på Spies guideskola i november 1981 i åtta veckor. Jag ville prova på samma sak så jag anmälde mig till skolan som började i april 1982. Vi hade 8 härliga veckor tillsammans på Mallorca. Jag behövde “fly” Sverige för att uppleva något nytt i Världen.

Vad är det bästa med att jobba med det du gör idag?
“Det bästa var att få möta våra gäster i det dagliga arbetet, möta dem på flygplatsen, köra transfer till hotellet, ha hotellträffar och sedan även att köra seriösa och tyngre utflykter. Nu jobbar jag i administrationen sedan 1989”
Resesidan.se intervjuar Tony på Gran Canaria
Hur tyder du man skall vara som person för att jobba i denna bransch?
“Man måste vara glad, lyhörd och nästan som en psykolog, samt oerhört naturlig i sitt sätt att ge service till andra människor. Man behöver även vara väldigt aktiv, inte rädd för utmaningar som att till exempel följa med gäster till polisen.
Tycker du att det finns något negativt?
“Att alltid vara redo 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan sliter oerhört. Med bara en ledig dag per vecka så känns det som man bara sover bort dagen, istället för att uppleva spännande saker på destinationen. Många är väldigt unga i personalen när de börjar alldeles för tidigt efter gymnasiet.”
Vad är dina råd för andra som vill börja jobba med det du gör?
“Efter gymnasiet börja jobba inom servicebranschen, på ett kafé, restaurang eller inom vårdyrket, det hjälper mycket innan man åker ut och blir en researrangörs ansikte utåt.”
Vad tror du att du skulle jobbat med idag om du inte börjat inom din bransch?
“Jag skulle antagligen varit skådespelare, dansare, musikalartist eller jobbat med studie- och yrkesvägledning. Samt ha en kennel och jobbat med andra husdjur”
Toppen, tack för din tid Tony, nu får du ut och njuta den lediga dagen i solskenet och värmen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.