Resesidan om resor

Dröm stortResesidan om resorNär jag tänker på att resa så är det bilden ovan som oftast poppar upp i min hjärna.

Varma och lata dagar i Karibien med fantastiska solnedgångar och ett välkylt glas med Rum Punch! Karibien är ju oerhört stort i sitt omfång och det finns så många vackra platser att åka till.

Det som jag gillar mest med öarna där är variationerna. Några är platta och karga, andra bergrika och har regnskog och ett fantastiskt djurliv. Från Mexiko i väster till Puerto Rico i öster.
Florida i Norr och Tobago i söder. Och glöm inte allt annat däremellan. Att flyga över de Karibiska öarna är väldigt fascinerande. En gång gjorde jag en resa från Barbados till Tobago och hade fyra mellanlandningar på vägen. Resan tog ett par timmar, men oj så häftigt.Curacao och Aruba är helt andra typer av öar än de, som jag upplever som mer tropiska, som St Marteen, Bequia och Puerto Rico. ABC-öarna som de med kallas, är “europeiska” på ett icke-karibiskt sätt. Kuba är en annan annorlunda pärla att besöka. Här har tiden ståll stilla, ibland sedan 1700-talet.

Karibien har något för alla och det gemensamma för alla öar är underbart vatten, trevliga människor, god mat och fantastiska minnen.

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.