Karibien

Ingrid och Gösta delar med sig av Barbados

Annons

Resesidan.se presenterar en reseskildring från några av våra läsare. Ingrid och Gösta har besökt Barbados och här är några av deras upplevelser.

Barbados

Ett av våra favoritresmål är Barbados, hit kan vi komma när som helst på året. Det är alltid lika trevligt och klimatet är perfekt när man helst kommer. Det finns många bra hotell på Barbados och fina hotell som ligger nära, eller på, stranden. Det är en smaksak var man vill bo. Södra sidan har fler turister, men större stränder och västkustens stränder är smala och långa, få turister. Vi har alltid föredragit att bo nära Sandy Beach. Denna stranden är underbar, kritvit och har inte så många besökare, även om det finns många hotell i närheten. Det är även lite lugnare här med vattenaktiviteter och annat.

Om ni aldrig tidigare varit på Barbados är det några saker ni måste göra, här är våra tips:

Hyr bil och kör runt ön.

Annons

Vy över Barbados

Det är otroligt vackert på Barbados, det är grönt och frodigt. Fotor är från nordvästra sidan på ön. i fjärran kan man skymta Batsheba och de märkliga stenarna som är placerade mitt i havet, som om någon kastat dit dessa stora klippblock. Fortsätt norr ut och ni kommer till North Point där man kan se animoner i en av många grottor som finns där. Åker man istället söderut så kommer man fram till bland annat romfabriker, botaniska trädgårdar och stora sockerrörsodlingar.

Falsk ingefära

Falsk ingefära, en av många tropiska växter man stöter på i den botaniska trädgården. Kör man rakt över ön istället kommer man fram till Speightstown. I denna lilla by är husen speciella, de har alla balkonger och små arkadgångar, påminner lite om husen i New Orleans. Stanna gärna till här och ta något gott att dricka från de små barerna som ligger vid vattnet.

Härligt Vatten

Fortsätt söder ut från Speightstown och man kör förbi många fina stränder. Mullins Bay ligger precis innan man kommer till Holetown. I lilla Holetown finns en del fina hotel men mest känt här är området Sunset Crest där man kan hyra sig ett hus eller en villa. Kör vidare söder och till slut är man nära hamnen och huvudstaden Bridgetown.

Katamaran

Segla Katamaran och snorkla är med något man skall göra här. Vattnet är underbart och har man tur så får man snorkla med sköldpaddor. Bilden är från Turtle Beach.

Snorkla och bada

 

Här ligger vi och gassar i solen. Barbados klimat är perfekt! Det går sällan över 30 grader, året runt, sommartid kan det vara lite mer fuktigt och en och annan regnskur. Vattnet ligger på mellan 26-29 grader.

Flamingo

Exotiska fåglar finns det här, dessa är dock från en av öns djurparker, Wild Life Reserve. Det finns även vildapor på ön.

Vilda apor

Maten är supergod, vill man ha lite hetta i maten får man det, men annars så är den smakrik för det används många olika kryddor och andra kryddor. Vill man hetta upp det ännu mer så stänker man på lite Bajan Hot Sauce, stark stark sås, en liten tesked kan förstöra en hel måltid!

Så vill vi tipsa om att besöka Oistins och Fish Fry, en gång i veckan öppnar alla fiskare sina matstånd på kvällstid och serverar nyfångad fisk med lokala specialiteter till. Mycket trevligt!

Barbados har många bra krogar och även enkla lokala små hak, med några få bord. Lokala maten är kyckling, ris och bönor, ockra, makaronipaj och naturligtvis flygfisk! Gott om kvällsliv finns det med, nästan alla barer har live band som spelar karibisdka tongångar in på småtimmarna.

Hus på Barbados

Ett av de lokala flyttbara husen, Shuttle House, förr tog man med sig sitt hus när man jobbade på sockerfälten, idag är det inga som är ”portabla”.

Annons

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.