Resesidan.se om MSC Cruises
Kryssningar

MSC Cruises skapar en exklusiv ö i Bahamas

MSC Cruises har bekräftat planer om att investera 200 miljon dollar och skapa en marinreservat i Bahamas. Ön kommer få namnet Ocean Cay MSC Marine Reserve.

Ocean Cay MSC Marine Reserve kommer ha en av de finaste strandstränder för MSC Cruises kryssningsgäster i Karibien. Området kommer bli 400 000 kvadratkilometer stor med en strandlinje som sträcker sig över 2,4 kilometer och kommer bestå av sex olika stränder på ön. Det här projektet är det största utvecklingsprojekt som någonsin har gjorts av någon av kryssningsrederier i Karibien. Bahamas statsminister Perry Christie och VD för MSC Cruises, Pierfrancesco Vago signerade ett 100 års hyresavtal den 16 december 2015. Det här avtalet kommer göra det möjligt för MSC Cruises att disponera och utveckla ön i Bahamas. Byggprocessen kommer påbörjas i mars 2016 och ön beräknas att vara färdig i december 2017. Båda MSC Divina och MSC Seaside kommer besöka reservatön under kryssningens gång. Ön kommer ligga 32 kilometer syd om Bimini och bara 105 kilometer öst om Miami, Florida.

Kryssningsgäster kommer få chansen att besöka ön direkt från fartyget. På ön kommer det finnas mängder av olika aktiviteter– till exempel det kommer att byggas en amfiteater som rymmas 2000 gäster och där kommer gäster får möjlighet att njuta av livemusik och olika slags underhållning. I området kommer det finnas mängder av restauranger och barer. En annan höjdpunkt på ön kommer vara en egen familj strand med barnrestauranger, lekområde, inlandslagun och en linbana över ön. På ön kommer det även finnas en paviljong som går att använda för bröllops- eller födelsedagsfirande under kryssningen för kryssningsgäster.

MSC Cruises kommer se till att bevara den bahamanska kulturen och traditionerna på ön. På ön kommer man hitta över 80 olika sorter av karibiska träd, blommor och växter. Restauranger kommer servera lokala specialiteter och gäster kommer få möjligheten att besöka lokala butiker som kommer också finnas på ön.

Gäster på MSC Yacht Club kommer få tillgång till den exklusiva nordvästra hörnen av ön. Här får MSC Yacht Club gäster möjligheter att njuta av olika spabehandlingar och massage och varva ner i privata bungalower.

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×