Stränder på Barbados | Resesidan.se 1
Karibien,  Sol & Bad

Stränder på Barbados | Resesidan.se

Stränder på Barbados, kräver ett eget kapitel. Eller ett par sidor, men här är mina favoriter.

Strand på Barbados

 

På Barbados finns så många härliga fina stränder, tar man sig bara bortom de som ligger i turistområdena så hittar man superfina stränder där man kan vara helt ensam

På sydkusten på Barbados finns de flesta hotellen och många fina sandstränder. De flesta stränderna här har serveringar, toaletter och andra bekvämligheter. Ofta kan man hyra solstolar, jetski och andra vattenaktiviteter. Tar man sig bort från dessa stråk så kan man upptäcka stränder där ingen annan befinner sig och som upplevs som om man vore den förste att komma dit.

Runt Bridgetown, St Lawrence Gap, Worrthing, Accra Beach – för att nämna några, finns många fina stränder. Det är även här de flesta turister bor. Stränderna på sydkusten är ofta långa och djupa, med plats för många. Ju mer norr ut man kommer, exempelvis på västkusten så smalnar stränderna av en hel del och blir som små “plättar” av sand. Här är det mer grönska och de upplevs som mer undangömda.

Alla stränder på Barbados är vackra på sitt sätt

Ostkusten har en del härliga pärlor, men  här måste man se upp med de starka strömmarna och de kraftiga vågorna som slår in från Atlanten. Runt Batsheba på ostkusten så surfar man, men havet lämpar sig inte så mycket till bad. Annars så är en av mina favoritstränder på ostkusten, Bottom Bay. Det är nästan “omöjligt” att hitta hit men när man väl är där är det mödan värd. Ett par branta steg leder ned till denna fantastiska strand.

Stränder på Barbados, Bottom BayBottom Bay, Barbados

Man kan ta sig till Bottom Bay med lokalbuss, men räkna med att det är några minuters promenad för att komma helt ned till stranden. Det är förövrigt samma buss som åker till Crane Beach, som ligger vid Sam Lords Castle.

På Ostkusten är stränderna mer dramatiska och här finns inga bekvämligheter, solstolar eller serveringar. Men det kan vara värt att ta sig dit och stanna ett par timmar innan man far vidare på jakt efter nya stränder att njuta.

Mullins Beach, BarbadosMullins Bay, Barbados

 Mullins Bay ligger på Västkusten, hit kan man lätt ta sig med lokalbussen, en hållplats finns precis intill strandkanten. Det är en ganska lugn strand, här finns inga vattenaktiviteter, men det finns en liten servering, dusch och toalett samt stolar att hyra för den som inte vill ligga på sanden. Jag kan varmt rekommendera ett besök här och stanna fram till solnedgången och sitta på serveringen med något gott att dricka. Kanske ett glas Rum Punsh? Inte alla stränder på Barbados kan erbjuda en bar som denna.

Det härliga med Barbados är att det alltid är lika skönt i vattnet, året om. Räkna med temperaturer som ligger på 26 grader eller högre. På dagarna är det runt 30 grader varmt, likadant på kvällen, men då mer behagligt för solens starka strålar bränner inte på.

Sandy BeachSandy Beach

På sydvästkusten ligger Sandy Beach, en underbar strand, ganska nära många hotell men ändå kan man vara rätt så ensam i alla fall. Här är vattnet lite lungare, klarare och det finns en del strandrev som man kan simma ut till och se på alla de tropiska fiskarna som finns.

Sköldpaddor

Åker ni en tur upp mot västkusten och till Turtle Beach så kan ni simma med stora havsskäldpaddor. Dessa är vana med besökare och simmar nyfiket runt och kikar på dig. Men kom ihåg att bara titta, inte röra! Vill ni göra en heldag av havet, skldpaddor, snorkling mm så skall ni ge er ut på et katamarantur. Det finns många bolag som kör dagliga turer och då ingår det transfer fram och tillbaka till hotellet, utrustning, lunch och gratis drycker under dagen. Ofta gör man två eller tre stopp under dagen. Hemresan brukar vara livad, då spelas härlig musik och de flesta är dpsiga av dagen till havs och kanske en och annan rom och cola.

 Sandy Beach, St Lawrence Gap

På söra sidan ligger även Sandy Beach, en “glömd” strand. Här är sanden kritvit och havet är nog som allra vackrast här. Stranden är djup och ganska så lång, men det är inte många som hittat hit. Det ligger ett fåtal hotell i området och det påverkar klart att det är färre besökare här.  På Barbados finns inga “privata stränder”, även om en del skyltar påstår det. Men öns regering har sagt att stränderna tillhör alla. På Sandy Beach finns det möjlighet att hyra solstolar och parasoller och i närheten av stranden finns serveringar.

Paradise beach

Efter Bridgetown och i efter kryssningshamnen ligger Paradise Baach. Hit tar man sig lättast med bil eller taxi. Stranden är i stort sett orörd och det är nästan inga turister som hittar hit. Hä kan an vara helt för sig själv om man så önskar.

reeds

En bit upp på västkusten ligger Reeds Bay. Kanske en av öns mest “bortglämda” stränder. Om det kommer besökare hit så är det via katamaranturer eller segelbåtar. Att hitta fram med bil är lite svårt, då nedfarten är dold från vägen och det är ganska så ont om parkeringspatser. Här har havet en mer grön nyans. Ibland kan det vara en del båtar i området som har gäster med på snorkeltur och i deras släptåg följer Jetski–uthyrare. Men annars är detta en lugn oas på ön.

 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.