Prissänkningar på resor börjar nu 3
Sol & Bad

Prissänkningar på resor börjar nu

reeds

Lagom till skolstarten faller priserna på resor. Har du några semesterdagar kvar och möjlighet att åka utomlands efter vecka 33 är det bara att gratulera. Veckorna efter att skolterminen startar kan resorna vara flera tusen kronor billigare än under högsäsong. Flera av de billiga resorna är bokningsbara redan nu.

Det regniga och kyliga vädret som följde efter Midsommar skapade rusning på solresor. Den kraftiga åtgången gjorde att det blev väldigt få sista minuten-resor kvar. I stället steg priserna i takt med att regnet föll. Men den som kan resa iväg nu i augusti behöver inte misströsta.

– Vid skolstarten sker det ett prisfall resor. Det handlar helt enkelt om utbud och efterfrågan. När det är färre människor som reser sjunker priserna. En veckas charter till Mallorca med fyrstjärnigt hotell är till exempel 3 300 kronor billigare per person om man väljer avresa den 24 augusti i stället för den 3 augusti, säger Maria Gertell, kommunikationsansvarig på Ticket.

Det är inte bara charterresorna som reas ut under den här perioden, utan även reguljärflyg och flertalet hotell. Flera flygbolag flyger till klassiska sol- och baddestinationer numer, varpå det är enkelt att sätta ihop sin egen solresa. Men hos Ticket är det inte bara traditionella solresor som efterfrågas.

– Den här perioden är det många kunder som efterfrågar resor till Italien med fokus på mat och vin snarare än sol och bad. Det bokas även mycket storstadsresor nu med avresa i september, framför allt till New York och Istanbul. Men även om man inte kan resa iväg nu under sensommaren är det en god idé att hålla utkik efter resor med avresa längre fram i tiden. Det brukar finnas många bra kampanjer under den här perioden, säger Maria Gertell.
Källa: My Newsdesk

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×