Storsattnings på kryssningar 1
Asien,  Karibien,  Kryssningar

Storsattnings på kryssningar

Celebrity Cruises

Intresset för att åka på en kryssning ökar stadigt. Apollo hade i vintras fler kryssningar än någonsin och fördubblar inför vintern 2014/15  antalet. Karibien är ett nytt satsningsområde med kryssningar från Kuba som nyhet. En kryssning i med utgångspunkt från Dubai är en annan nyhet.

Kryssningstrenden håller i sig och med Apollos direktflyg till Karibien nästa vinter blir lösningen enkel. Fler kryssningar erbjuds från Dominikanska republiken och helt nytt är kryssningar från Kuba.

– I takt med det ökade utbudet har priserna på kryssningar gått ned. Detta har gjort det möjligt för fler att upptäcka det bekväma sättet att under en resa uppleva flera resmål samtidigt som man bor med all den bekvämlighet som erbjuds ombord. Generationsresor i samband med födelsedagar blir också allt vanligare då rederierna har satsat på aktiviteter så det passar alla åldrar ombord, säger Kajsa Moström Apollos informationschef.

Resesidan.se frågade Kryssningsexperten Daniel Custemo (läs mer om kryssningar på hans blog >) om vad han tänker om denna satsning;

“Detta är bara ett tecken på att intresset för kryssningar ökar och kommer fortsätta öka inframtiden. Skandinaver reser oerhört mycket i jämförelse med andra nationaliteter så det finns mycket potential i kryssningsbranchen. Efter så många års fokus på Asien med billiga och enkla resor så börjar de nu få upp ögonen för en annan typ av resande med många fantastiska bekvämligheter.

Tidigare har charter till Karibien kommit och gått beroende på priset på dollarn. Det är jämförelsevis dyrt att semestra i Karibien och att nu tex kombinera en semester i Karibien med kryssning gör det så mycket mer prisvärt. Att det ofta är direktflyg till destinationen är såklart också en stor fördel för många. Genom att kombinera sin semester på en Karibisk ö med en kryssning får man ut så mycket mer av sin semester. En vecka på en vacker strand och en vecka på ett stort och fantastiskt fartyg med allt som ingår. Mat, underhållning, aktiviteter och en service som du aldrig kan få någon annanstans för det priset du betalar.

Kombinationen gör att semestern känns längre då man under så relativt kort tid får uppleva så otroligt mycket. Personligen trodde jag att intresset för kryssningar skulle öka snabbare än det gör. Men vi brottas fortfarande med fördomar om att “känna sig fast på en båt”, “bara pensionärer kryssar” eller att det “är så dyrt”. Inget av det är sant. Det finns många olika fartyg och rederier, det gäller bara att välja det som är rätt för just dig. Vidare så jämför många kryssningar med finlandsfärjor. Att göra det är som att tro att ro en eka är detsamma som att köra en 30 meters yacht. Den som aldrig kryssat vet inte vad en riktig, och prisvärd, semester är.

http://www.danieloftheseas.com 

 

Nyhet! Kryssningar  från Kuba
Till vintern finns flera olika fartyg och rutter att välja mellan. Helt nytt i produktutbudet är att lansera kryssningar med segelfartyg vilket är en magisk upplevelse. Star Flyer och S/C Panorama är till skillnad från det traditionella kryssningsfartyget ett segelfartyg där passagerarna själva har möjlighet att vara med och hissa segel och navigera. En stor fördel med mindre segelfartyg är att man når små genuina öar då man inte behöver lägga till vid de stora kryssningshamnarna.

-Att spendera en vecka ombord på något av våra seglingsfartyg är en fantastisk upplevelse, främst för den som älskar att segla men även för den som trivs på havet. Ombord möter man många med samma seglingsintresse och man når dessutom några av de vackraste öarna i Karibien, menar Kajsa Moström.

star_flyer

Kryssningar från Dominikanska republiken
Apollo fördubblar sitt utbud av kryssningar från Dominikanska republiken. Den kommande vintern går det att välja på två fartyg, MSC Musica samt Costa Magica. Fartygen erbjuder olika rutter till sex av de vackraste öarna  i Karibien. Den gångna vinter erbjöds enbart krysningar med Costa Magica.

Nyhet! Kryssninga från Dubai
Vill man uppleva mellanöstern erbjuder Apollo i vinter en kryssning med MSC. Kryssningen starta och slutar i Dubai och besöker bl. a Oman under veckan.

Apollos kryssningar vinter 14/15:
KARIBIEN

Dominikanska republiken
Costa Magica
Rutt: La Romana – Catalina Island – Tortola – Antigua – Martinique – Guadeloupe – St. Maarten – La Romana

MSC Musica (Nyhet!)
Rutt: La Romana – Tortola – Antigua – Martinique – St. Lucia – Guadeloupe – St. Maarten – La Romana
Bokas som en kombination med hotell.

Kuba – Nyhet!
Star Flyer
Ett segelfartyg med plats för endast 170 personer, detta fartyg är för den som älskar att vara ute på havet.
Rutt: Cienfuegos – Cayo Blanco – Trinidad – Cayman Brac (Cayman Islands) – George Town (Grand Cayman) – Cayo Largo – Ögruppen Canarreos – Cienfuegos
Bokas som en kombination med hotell.

S/C Panorama från Cienfuegos – Havanna och S/C Panorama från Havanna – Cienfuegos
Kryssning med en 3-mastad Megayacht, ett fantastiskt sätt att uppleva Kuba på ett annorlunda sätt!  Detta fartyg har endast plats för 50 personer så det blir lätt att hitta nya vänner och fartyget ger privat känsla. Denna resa bokas som en kombination med hotell – 2 veckors resa.
Rutt 1: Cienfuegos – Casilda/Trinidad – Cayo Largo – Cabo San Antonio – Havanna
Rutt 2: Havanna – Cabo Antonio – Cayo Largo – Casilda/ Trinidad – Cienfuegos
Louise Cristal
Rutt: Havanna – Antilla – Santiago de Cuba – Montego Bay (Jamaica) – Cienfuegos – Punta Francis – Havanna.
Bokas som en kombination med hotell.

DUBAI – Nyhet!
MSC Orchestra
Rutt: Dubai – Abu Dhabi- Khor al Fakkan– Muscat(Oman) – Khasab (Oman) – Dubai.  Ett fantastiskt sätt att uppleva mellanöstern.

KANARIEÖARNA
MSC Armonia
-varannan vecka från Las Palmas till Madeira och varannan till Marocko.
Avresa lördagar. Kan kombineras med en veckas sol och bad alternativ en veckas vandringsrundresa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.