Upptäck Barcelona
Europa,  Inspiration,  Restips

Upptäck Barcelona på ett nytt sätt

Upptäck Barcelona, sommarstaden nummer 1 i Europa. Hit reser miljoner med turister varje år. Staden är populär året runt och framför allt för den otroliga mångfald staden erbjuder. Hit åker de som vill se kultur och historia, vara med på sportevenemang och de som vill festa nätterna igenom.

Barcelona

Om man bara har en dag på sig i staden som man ibland kan få när man är på kryssning så finns nu ett sätt att se det mesta från Barcelona på ett nytt sätt. En självguidad tur och skattjakt via mobiltelefonen.

Upptäck Barcelona utan stress

Starten på denna tur sker vid Placa de Catalunya. Ett stenkast ifrån den mer kända gatan La Rambla. Är man ett gäng eller en familj är detta ett trevligt sett att involvera alla. Tillsammans får man lösa gåtor och fundera ut svaren för att komma vidare på vandringen.

De gotiska kvarteren är spännande att vara i. Här finns smal gränder och vackert dekorerade hus. Men allt är inte i gotisk stil här även om namnet låter så. En av de mer kända byggnaderna här är katedralen. Den är både vacker och spöklik samtidigt.

Passa på att fika, äta eller släcka törsten på en av de många restaurangerna och barerna som finns i dessa kvarter innan ni fortsätter turen.

Upptäck Barcelona på ett nytt sätt 1

El Cap

I Barcelona ser man konst över allt. Från vackra hus (framför allt Gaudis) till monument och skulpturer. Staden är rikligt utsmyckad. En av de mer berömda monumenten är El Cap de Barcelona av den amerikanska popkonstnären Roy Lichtenstein. Denna skulptur är en av höjdpunkterna att besöka på turen.

El Cap ligger nära marinan/hamnen och är början av vad man kallar de gamla fiskarkvarteren. Statyn sägs väga runt 90 ton!

Akvariet i Barcelona

Även akvariet kommer man att gå förbi på vandringen och upptäcktsresan genom Barcelona. Vill man och har man tid är det värt ett besök. Det mest spektakulära av allt är det enorma  Oceanarium, 5 meter djupt och 36 meter i diameter. En genomskinlig 80 meters tunnel går genom Oceanarium, vilket gör det möjligt för dig att vandra bland hajar, guldsparider, muränor, klumpfiskar och många andra arter.

Picassomuseet

Inne i museet finns över 4200 verk av Picasso som utgör den permanenta utställningen. Museet öppnades 1963 och här kan man se hur mycket konstnären älskade Barcelona, denna djupt rotade förälskelsen skapades under hans ungdomsår här. Museet är ett av stoppen på vandringen.

Ät gott i Barcelona

Maten i Spanien är överlag god tycker jag och det är kul att få äta mat som just kommer från det område man befinner sig i. I Barcelona skall man naturligtvis äta fisk och skaldjur och det finns många krogar som är speciallierade på just detta. En rätt som är populär bland spanjorerna är Esqueixada de bacallà. Som många listar ut av namnet är det torsk.

Torsken är saltad och strimlad och på toppen läggs hackade tomater, oliver och en generös mängd olivolja. God mat för varma kvällar helt enkelt.

Paellan är lika vanlig som våra köttbullar och i Barcelona gör man en variant med nudlar i, Fideuà, som tillagas på samma sätt som klassisk paella. Testa även den klassiska rätten med köttbullar och fisk i en gryta med tjocksås och ris till.

Botifarra (lantkorv) är lika vanlig i Barcelona som Bangers & Mash i England, men här serveras korven med bönor istället. Grillade grönsaker, tapas eller kanske sniglar kan smaka?

Boka er vandring här, det behövs bara en smart telefon och man är redo. Ha på bra skor, ta med vatten eller annan dryck och sedan är det bara att ge sig iväg att upptäcka Barcelona. Ha det så kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.