Vad är det som är så speciellt med en Disneykryssning? 3
Kryssningar,  Inspiration,  Nyheter

Vad är det som är så speciellt med en Disneykryssning?

Vår nya gästbloggare Maria guidar oss igenom en Disneykryssning.

Det är många som håller med mig, när jag säger att en lyxkryssning är den optimala semestern. Exotiska resmål, lyxiga restauranger, mängder med aktiviteter, eller bara avkoppling. Men, underligt nog är det inte så många som känner till att Disney har ett eget rederi; Disney Cruise Line. Disney Cruise Line har fyra kryssningsfartyg: Disney Magic, Disney Wonder, Disney Dream och Disney Fantasy.

Jag kan inte tänka mig någonting som är bättre än en kryssning ombord på ett av Disneys kryssningsskepp. Jag brukar beskriva det som ett lyxhotell, fast med underhållning, fantastisk mat och nya resmål nästan varje dag.
Resesidan.se om Disneykryssning

En kryssning på en av Disneys lyxkryssare liknar inget annat. Här finns verkligen något för hela familjen. Barnvakt/dagis för 0-3 åringar, pooler, fyra olika barnklubbar baserat på ålder för barn mellan 3-18  (öppnar 9 på morgonen och stänger vid midnatt) och även många områden, inklusive nattklubbar och egen pool enbart för vuxna (18+). Shower av världsklass varje kväll och aktiviteter med olika inriktningar under hela dagen gör att du kan uppleva så mycket eller så lite som du vill under dagarna. En privat ö i Bahamas som bara är för gästerna på Disney cruise Line. Maten är ett kapitel i sig.

Maten: oj, oj, oj, så mycket god mat det finns att välja på dygnet runt. All mat med några få undantag ingår och här finns allt från pizza till hummer att välja på. Till frukost kan man välja på: enkel frukost på pooldäck, en enorm buffé, en mer elegant buffé med servitörer som kommer med kaffe, te och annan dricka i en mindre restaurang, en restaurang med servering och a’la carte meny samt självklart roomservice.

Resesidan.se om Disneykryssning

Till lunch kan man gå till den stora buffén (med olika tema varje dag och bl.a. ca 10 olika efterrätter (plus hemgjord glass) att välja på), den elegantare mindre buffén med servitörer som kommer med er dryck, restaurang med full servering och a’la carte meny, en lyxig vuxenrestaurang (18+) för en avgift, snabbmatsställen (3 olika) med bl.a. pizza och hamburgare och roomservice.

Middagen är speciell på Disneykryssning

Middagen är speciell, och unik för Disney Cruise Line, det kallas för “Rotational Dining”. Det finns tre olika matsalar med olika inredningar och sin speciella image och man vet i förväg vilken matsal man ska äta i vilken kväll. Man har samma servitörer varje kväll oavsett vilken av de tre matsalarna man är i. Varje kväll är det en ny meny att välja från, oavsett om man är på en 3-dagars Bahamaskryssning eller en 14-nätters Panamakryssning. Varje kväll äter man 4-rätters (självklart är du mer än välkommen att välja 2 förrätter eller flera efterrätter). Om man vill ha en lite mer avslappnad miljö väljer man “Casual Dining” som också har olika menyer att välja ifrån. Vill du ha en lite mer romantisk kväll utan barn, kan du välja den lyxiga vuxenrestaurangen (18+) för en avgift, Snabbmatsrestaurangerna på pooldäck är ofta öppna till midnatt. Annars kan man alltid bli i sin hytt och ringa efter roomservice.

Roomservice ja, hur fungerar det? De har öppet dygnet runt och 10-30 minuter efter att du har ringt, så står de med din mat utanför din hytt. Praktiskt? Absolut, och det är gratis! Med undantag av läsk, alkohol och godis är roomservice inkluderat i priset för kryssningen. Naturligtvis är det bara att kila upp på pooldäck och hämta läsken själv om man blir sugen. Läsk-och kaffeautomaterna där är öppna dygnet runt och det är gratis till skillnad från de flesta andra rederier. (Det är också tillåtet att ta med en flaska vin och 6 öl ombord för att dricka i hytten, det är mycket ovanligt för kryssningsfartyg.) Att sitta på sin balkong med ett glas vin i handen och titta ut på en solnedgång i Karibien är inte det sämsta.

Vad är då det bästa med en Disneykryssning? Ett fantastiskt vackert skepp? Möjlighet att träffa prinsessor och Musse Pigg? Aktiviteter för hela familjen? Massor med god mat? Avslappning vid poolen? Broadwayliknande musikaler och underhållning varje kväll? Allt det där finns där och dessutom i överflöd, men det är inte det allra bästa.

Resesidan.se om Disneykryssning
Det bästa med en Disney-kryssning är servicen. Det kallas för ”The Disney Difference” och det stämmer verkligen. Från den stund som du går på skeppet känner du dig som en VIP. Det kvittar om du kommer iklädd shorts och linne, alla som arbetar där verkar genuint glada för att möta dig och kan inte nog hjälpa till för att göra DIN kryssning magisk. Allting är rent och fräscht inklusive de offentliga toaletterna som är vackrare än de flesta lägenheter.

Det finns ingen som är så bra på detaljer och service som Disney, och det är därför som jag prioriterar att åka på en Disneykryssning varje år.

En kommentar

 • Dag H

  Hej, kul att läsa om din Disneykryssning
  Men det allra mesta du skriver om Disney gäller också andra kryssningsrederier…som t ex med den goda maten, fantastiska servicen, härliga miljöerna ombord, etc (själv har jag kryssat ca 40 gånger med 5 olika rederier).

  Vill själv påstå att det viktigaste innan man bokar en kryssning är att göra hemläxan; få råd och tips; tala med erfarna kryssningsresenärer.

  Trots många likheter mellan rederierna ÄR det också stora skillnader. Och det är otroligt viktigt att hamna på rätt rederi (och rätt fartyg):
  Vissa rederier är t ex specialiserade på barnfamiljer – medan andra på en vuxen målgrupp som inte vill ha massor av barn kring sig (som vi själva ).

  Tack igen ☀️
  // Dag H

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.