Var fjärde svensk planerar utlandsresa i vinter 1

Var fjärde svensk planerar utlandsresa i vinter

Vintermörkret kommer snabbt och nu planerar många att få njuta av lite värme under kommande månader. Ticket har de populäraste resmålen på sin senaste lista.

semester

Spanien i topp – Thailand gör come back 

Trots det fina sommarvädret är svenskarna sugna på att åka utomlands i vinter. Flest åker till Spanien, där Gran Canaria behåller platsen som det mest bokade resmålet. Thailand gör come back med en ökning av bokningarna på 20 procent jämfört med samma tidpunkt i fjol. Det visar resebyrån Tickets bokningsstatistik för vinterresor.

– Thailand är ”back on track” igen. I fjol valde en del vana Thailands-resenärer att prova andra resmål, men i år återvänder de till sitt älskade Thailand igen, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.

Tickets bokningsstatistik visar att vinterresandet ökar med tre procent i år jämfört med i fjol, trots en viss avmattning i efterfrågan efter den rekordvarma sommaren.

– Många prioriterar vinterresan och behöver ett avbrott i vardagen för att resa bort med nära och kära, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Tickets Novus-undersökning stöder trenden att reslusten håller i sig i vinter. 44 procent av svenskarna uppger att de ska resa utomlands i vinter. Tio procent av dessa uppger att de kommer att göra två eller fler resor i vinter.

Mest ressugna i vinter är barnfamiljerna, vars bokningar ökar med 8 procent jämfört med i fjol. En anledning till detta är den förmånliga arbetstagarjulen, då det räcker med fyra semesterdagar för att vara borta två veckor och sex dagar för 18 dagars sammanhängande ledighet.

– Vi ser att barnfamiljerna reser längre bort och är borta längre tid i jul. Föräldrarna vill passa på när de kan vara ledigt länge med sina barn, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Topplista – vinterns populäraste länder

1. Spanien (1)
2. Thailand (2)
3. USA (3)
4. Storbritannien (4)
5. Tyskland (6)
6. Mexico (5)
7. Italien (ny)
8. Förenade Arabemiraten (8)
9. Australien (ny)
10. Portugal (10)

Topplista – vinterns populäraste resmål

1. Gran Canaria (1)
2. Bangkok (2)
3. Phuket (4)
4. Teneriffa (3)
5. New York (7)
6. London (5)
7. Miami (9)
8. Krabi (8)
9. Cancún (6)
10. Berlin  (ny)

MynewsdeksSimilar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.