Vi har testat nya MS Viking Cinderella 1
|

Vi har testat nya MS Viking CinderellaSå var det dags! Kryssning med Nya Cinderella, en partytur på Östersjön. Mer än 1500 gäster skulle med denna dag och det var i stort sett slutsålt på alla hytter.

Cinderella hyttVi var framme till incheck cirka 40 minuter före avresa och köerna ringlade sig långa. Det visade sig sedan att det som skapade köerna in på båten var kontroll av bagage, precis som på flygplatserna. Väskor och ytterkläder genomlyses efter förbjudna föremål, så som vapen, mat och alkoholhaltiga drycker. Tydligare skyltning innan man passerat förbi inträddes grindarna skulle nog minska både irritation bland gäster och onödigt lång procedur för att gå ombord.

Vi möttes av restaurangchefen i landgången som hälsade oss välkomna och visade vägen till vår hytt på våning nio.

Cinderella, nytt men ändå bekant

Nästan alla bättre hytter var slutsålda men vi fick en nyrenoverad insideshytt, en liten sådan på några kvadratmeter men ovanligt fint gjord och i mjuka, lugna färger. Sängen var 140 centimeter och väldigt skön. Vår hytt hade inget fönster alls men det upplevdes inte instängt på något sätt, trotts storleken.

Det är litet. För att komma runt på andra sidan sängen så får man inte vara stor, det är svårt att passera även för en “normalstor” vuxen. Tyvärr är då inte badrummen omgjorda alls och plastglasen på toaletten gör ju inte känslan bättre, även om man förstår varför det är just plats där inne. Men den fyller sin funktion. Vårt badrum var slitet både på golv, toalett och handfat. Duschen fungerade fint och hade bra tryck och stråle.

Cinderella, nya prosecobaren

Nya Proseccobaren

Vi hade tidig sittning för att äta skaldjursplatå, klockan 18:00 när vi seglade iväg. Men det var ingen större rusning och hovmästaren sa vi kunde besöka nya Proseccobaren innan. Överkomliga priser och nytt och spännande sortiment fanns. Vi är dock lite mer traditionella och tog in en flaska Laurent Perrier till ett bra pris enligt oss, 495 kronor. Det är verkligen underhållande att sitta där och smutta bubblet och bara studera alla som passerade förbi. Barnfamiljer, svensexor, tjejgänget, firmafesten, jubilarer, ja alla var med ombord.

PlatåSkaldjursplatå för fyra personer

Innan maten serverades rekommenderades vi en liten cocktail och när den var uppdrucken kom vårt härliga fat in på bordet. Doften var fantastiskt. Rökta räkor, vanliga räkor, musslor på två sätt, havskräftor, flodkräftor, hummerstjärtar och krabbklo. Till detta serverades två dippsåser och bröd samt västerbottensost.

Personligen så hade det varit trevligt att sett att det även fanns med ostron på fatet. Servicen är vänlig, avslappnad och har mycket humor. Man kan se att de som jobbar vid våra bord trivs ombord. Det är pilligt att äta dessa skaldjur och det tar sin lilla tid, men vi hade fram till klockan 21:00 på oss att bli klara. Vi valde att fortsätta med champagne även till skaldjuren.

HummerHummer och krabbklor

Enda “nackdelen” eller för många, kanske fördelen är att man blir ju inte helt superproppmätt när man äter skaldjuren och tur var väl det, vi ville ha dessert. En salig blandning av godsaker kom in, klassiska crème brûle, glass och en modern variant av chokladkaka med banankräm och grädde. Till detta kunde man köpa in en liten avec-bricka, eller dessertvinsbricka. Det var vi tvungna att göra.

DessertvinDessertvin

Denna bricka var väl mer lämpad om man valde att äta från dessertbordet där det fanns allt från ostar till sötsaker och frukt. Glasen placerades ovanpå en liten lapp som förklarade vad det var vi drack och till vad vinet passade. En smart idé och något som vi faktiskt pratade en del om. Vinerna var goda, tyvärr så var inte muscatellen som serverades en av de mer smakrika som finns och den rankade vi sist på listan.

Mätta och belåtna vandrade vi vidare mot Taxfree-butiken. Det är bra på nya Cinderella för man har samlat allt på två våningar och det är inte några större avstånd att gå. Butiken är ljus och trevlig och kanske det mest prisvärda att köpa med sig är öl. Alkohol säljs inte alls på utresan,  kan vara bra att känna till.

Många erbjudanden fanns och de flesta var att köpa tre men betala för två. Idag är det många flygplatser som är billigare på starksprit än vad man är ombord på båten. Det kan även vara bra priser på olika vinpaket. En del dofter hittade vi till riktigt bra priser, bland annat den nya doften från Dior som var halva priset mot butikerna i Stockholm.

Kvällen gick vidare till den nya nattklubben Etage. Denna kväll så varvades musiken av DJ Gretchen och uppträdande från Golden Hits. Det känns som en modern och luftig nattklubb där man på “bottenvåningen” har barer och kan mingla runt bland gästerna och lätt ta sig fram till dansgolvet.

EtageEtage Nattklubb

Det var bra fart på dansgolvet och blandningen av levande musik och DJ var ett bra koncept vilket även passade den blandade publiken ombord. Allt eftersom klockan blev senare på kvällen ju mer gäster hittade hit. Baren serverade goda drinkar och hade ett bra utbud och bra priser. När klockan passerat 01:00 bestämde vi oss för att dra oss tillbaka.

Cinderella ett skepp med mat för alla

Vi hade inte bokat någon frukost, men det finns att välja på för den som vill. De flesta äter från buffén, men även Nöjescaféet serverar smörgåsar och frukostliknande mat hela dagen. Vi hade dock bokat in lunch i bufférestaurangen. Tema för denna resa ombord var Brazslien och det märktes inte så hemskt mycket, det fanns lite produkter i butikerna men på lunchbuffén så hade man tagit fram mat som just kom från landet. Kalla bordet var trevligt och gott, fint presenterat och fat som inte är överlastade med mat utan det byts ut ofta istället.

Varmrätterna var många att välja på och även dessertbordet hade inslag från Brasilien. Öl, vin och läsk finns som vanligt i kranar att fylla glasen med själva så mycket man vill och orkar. Denna delen av båten är delvis renoverad men lite 80-tal lever ännu kvar, lite samma känsla fick man av kvällsrestaurangen.

Det är vackert att sitta och äta lunchen och de Stockholms skärgård passera, men tyvärr så såg vi knappt ut alls, mer skitiga fönster får man nog leta efter. Det var både brunt och gult som runnit längs med dessa fönster och blandats upp med lite salta stänk.

Knappa 24 timmar senare var vi framme igen, det hade verkligen gått snabbt och det kändes som att vi knappt hann göra något ombord innan vi skulle av igen. Vi hann aldrig se casino, det andra discot eller besöka spa-avdelningen. Men det får vi prova nästa gång. Det är ett prisvärt nöje att göra en sådan här kryssning och bäst blir den med goda vänner i sällskapet.

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.