Kryssning i Karibien 3
Kryssningar

Kryssning i Karibien

Att åka på kryssning är något som blir mer och mer populärt från Skandinavien. I USA är detta ett semester sätt som varit populärt i många många år. Nu blir det kryssning i Karibien!

Kryssning i Karibien

Under en kryssning kan man besöka flertalet länder på en vecka, man äter god mat, slappar, solar, läser böcker, åker på utflykt, tar en spa-behandling, eller gör ingenting…

Vår kryssning i Karibien startade i Miami och framför oss hade vi sju dagar ombord på lyxkryssaren Celebrity Cruises Eclipse. När vi provade Eclipse hade hon bara varit igång under någon månad.
Det är verkligen ett förstaklass skepp! Designen är lyxig, men inte i överflöd, det är stilrent, vackert och genomtänkt. Visst är det i amerikansk stil, överdådigt och storstilat men ändå med viss smak, detalj och finess.

Under vår kryssning skulle vi hinna besöka: Cayman Islands, Cozumel, Playa Maya, Roatan och två härliga dagar till havs.

När man bokar Celebrity Cruises från Skandinavien så ingår all mat och även dricksen till personalen, vi gjorde ett tillägg på ett dryckespaket, Premium Pak. I detta paket ingår alla drycker upp till $12. Det kostar ca 2500 SEK för en vecka. Tänk på att all dryck kostar pengar, tar man en flaska vatten ligger den på $5, kaffe $3, en öl $5-7 och drinkar $7-10. Ett glas vin runt $8.

Snabbt uträknat så tjänar man på paketet. Det är ett misstag att inte ta det. Även vin till middagarna ingår i detta paket och tar man minst två glas per middag så har man nästan enbart där kommit upp i halva kostnaden. Det finns dock många andra paket med att välja bland, en del vill bara ha vatten/läsk, andra enklare vinpaket. Men med Premium Pak så kan man även njuta av goda, coola cocktails från många av barerna ombord. Vi återkommer till detta längre ned i artikeln.

huvudrestaurang, Kryssning i KaribienHuvudrestaurangen, Moonlight Sonata, här serveras middageen. Några har även bokat frukost och lunch här

På båten finns en mängd restauranger att välja bland. I huvudrestaurangen kan ca 600 personer sitta samtidigt att äta. Vid bokningstillfället så bokar man den sittningen man vill ha. Det finns en hel del gott att välja bland från menyn. Varje dag finns det specialrätter att välja bland och även en handfull rätter som är standard, som alltid finns på menyn.

Kryssning i Karibien handlar om att äta och dricka gott

För att vara i en så stor restaurang så är maten otroligt vällagad och god. Inte en enda gång var det något som inte föll oss i smaken. Eclipse har även några specialrestauranger, dessa ingår inte i paketet utan man lägger till en blygsam summa för att äta här:

Tuscan Grill – En italiensk finkrog med specialiteter på kött och grillat. Här sitter man med panoramafönster utöver aktern. Stora portioner, så se upp med förrätterna, och underbar desserter. Vinlistan är god och gedigen och sommelieren hjälper gärna till att ta fram passande viner.

Murano – Fine Dining i en mer exklusiv miljö, inte så många platser. Temat för denna restaurangen är franskinspirerat. Många av rätterna tillagas vid bordet, som deras hummer, crêpes och osttallrik.

Qsine – Tapas på ett nytt sätt! Via iPads beställer man maten, och menyn finns på paddan. Innovativa rätter och mycket smaker, vad sägs om Sushi som en klubba? Maten är fantasifullt presenterad och mycket god. Men se upp! även om dett skall vara tapas så är rätterna stora! Beställ in lite i taget, annars så kommer ni inte orka er igenom allt.

Lawn Club Grill – Uppe på däck 12 finner man denna utomhus grill, om vädret tillåter, annars har man panoramafönster som kan öppnas och stängas allt eftersom vind och väder skiftar. Som namnet säger så är det grill som gäller och här kan man även vara med och laga sin egen mat. Allt är underbart, färskt, fräscht och deras Flat Bread ( som en pizza ) är en bra start på middagen, ta en och dela på, räcker för fyra personer.Martini Bar

Martini Bar, här njuter man över 100 olika martinis, prova gärna en Mangotini!

Före eller efter middagen så skall man besöka någon av de många fina barerna som Eclipse har att erbjuda. Populär är Martinibaren, bardisken består av is och bartenders är som små trollkonstnärer när de blandar, skakar, häller martinis högt som lågt. Nedanför baren finns Lobby Bar och här spelas musik för de som är lite danssugna.

Vid poolen finns en bar och längst bak på skeppet finns Sun Set Bar, ett populärt ställe att vara på när man seglar ut från hamnen. Den bar som dock sticker mest ut är Molecular Bar – här blandas inte bara drinkar med klassiska ingredienser utan även lite nytt. Vad sägs om frystorkade frukter och puréer, kolsyrebadade drinkar och starka kryddor, örter och sött?

Molecular Bar
En Lucky Cat klar till servering i Molecular Bar

Vill man inte gå i land när man kommer till hamn kan man alltid stanna ombord på skeppet. Det är aktiviteter som pågår dagen igenom, men annars kan man alltid slappa vid poolen, sola, bada, bubbla…

Ombord finns både gym, spa, frisör och behandlingarna är även här innovativa och avkopplande. Om man inte tar en Deep Tissue Massage, då får man veta att man lever. Aqua Spa är en egen liten oas ombord på båten. Det finns även en pool som är inomhus och här tillåts inga barn att vara, ett något lugnare område med ett fåtal solstolar.

Skeppet är stort och det är gott om plats, det finns ett spelrum med spelkort, bordsspel mm och det finns även ett litet internetcafé som även säljer Apples produkter. Längst ned ligger kasinot på båten och även discot. Här arrangeras olika former av tävlingar och de vanligaste spelborden finns här. Även taxfreebutiker finns i detta område.

Vill man se show så spelas olika föreställningar dagligdags, två gånger på kvällarna. Showerna håller hög klass och har inslag av avancerad teknik. Som ni kan förstå så har man att göra, om man så önskar. Men behållningen är nog ändå att kunna få uppleva så många länder på ett par få dagar. Att kryssa är att uppleva, det sker något mest hela tiden och nya bekantskaper möter man var dag.

cruisepool
Poolområde

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×