Siz Senses Laamu, Maldiverna
|

Six Senses Laamu, MaldivernaMånga säger att detta är så nära Paradiset man kan komma och jag var länge skeptisk till att spendera två veckor på en ö som man gick runt på under 30 minuter. Detta är Six Senses Laamu.

 

 

Six Senses LaamuVi hade bokat in oss att besöka två olika platser, den ena atollen låg i södra Maldiverna, Laamu. Den andra i den norra delen, den mer kända Soneva Gili.

Vi började besöket på Maldiverna med att åka till Six Senses Laamu. Vid vårt besök var hotellet bara några månader gammalt. Fascinerande att se hur man bygger upp alla broar, likt vägar, så man kan ta sig från rummen till restaurangerna och utan att ta för mycket plats av den lilla ön. Allt material som används är återvunnet trä. Designen på Six Senses Laamu, är elegant och samtidigt enkel.

Villorna är underbara! Stora terrasser att sola och bada ifrån, takterrass med utkiksplats, utomhus dusch (bästa med hela huset) och plexiglasbadkar där man till och med kan ligga och se på tv. Mitt resesällskap hade gjort grundlig undersökning på vilken av de många bryggorna (jetis) som man skulle bo och kom fram till att Jeti 1 var den bästa. Vi fick en villa som hade utsikt bort från receptions och huvudbyggnaden, och i fjärran såg vi de andra bryggorna. Men eftersom alla villor är så smart byggda, så ser man inte in till varandra på något sätt.

Laamu har en ankomstbrygga och när vi kom dit fick vi kalla handdukar och hotelledningen hälsade oss välkomna med en liten drink. Sedan blev vi presenterade för vår egna butler som tog hand om alla våra frågor och funderingar under vistelsen.

 

Bed in villa

Sängarna på Six Senses Laamu är underbara och man har en hel kuddmeny att välja bland, tofflor, nedbäddning och mysbelysning kommer på varje kväll. En trevlig touch är att man kan välja “doft” på sina sängkläder. Små påsar med dofter läggs då in i bolstren. Lavendel, apelsinblomma, jasmin – bara för att nämna några.

Six Senses Laamu är bara lyx, lyx och lyx.

Från duschen finns en trappa ned till det varma havet, om man vill bada lite ostört. Bose ljudsystem finns i hela huset, så även utomhus. Kuddar, madrasser till solen är alla mjuka och klädda för att tåla vatten och regn. Extra tjocka, fina badhanddukar finns att tillgå.

Här finns allt! Man lämnar aldrig huset – vi gick till en strand, men även där var vi själva. Kalla drycker i minibaren, eller så ringer man roomservice.
Husen är alla byggda så man får enskildhet och det känns väldigt privat och lyxigt.

Det märktes att vår villa var nybyggt, allt var tip-top! Det var härligt att kunna öppna spjälväggarna och släppa in de varma vindarna, panoramafönster från sängen ut mot havet ramar in detta fantastiskt, flera gånger låg jag där i sängen och tänkte att jag måste nog drömma, är det så här vackert?

Just på Laamu så märkte man av tidvattnet ganska så mycket. På kvällen så kunde vågorna slå in under husen och vagga en till sömns. Huset är perfekt, enkelt i sitt utförande men otroligt genomtänkt. Bakom sängen fanns dubbla handfat och Six Senses egna tvålar, schampo och body lotion. Toaletten strax bakom, den hade ett glasgolv så man såg rakt ner i havet och på det många fiskar som simmade där. På nattetid kunde man tända en undervattenslampa och studera havslivet.

 

Det var till en början spännande att försöka orientera sig bland alla broar och bryggor, lätt att komma till receptionen istället för till frukostmatsalen.

I och med att samtliga hus nästan ser likadana ut så strulade det till sig i början. Cyklar finns det till varje hus så man lätt kunde ta sig från villan till matsalarna, stranden eller vad man nu ville göra. Maten på Six Senses Laamu var underbar! Allt kunde man få a la carte, även frukosten. Här fanns mat från hela världen, ville man äta asiatiskt så fanns det både soppor, köttgrytor, ris och annat, mer europeiskt med kallskuret, ost, marmelader och även amerikanskt i form av en mängd olika äggrätter, pannkakor, våfflor med mera.

Som avrundning på frukosten fanns där en mängd exotiska frukter att välja bland. En rolig sak var den gedigna juicelistan och morgondrinkar. Här kunde man välja att tillsätta allt möjligt som var hälsobringande, spirulina, linfrö, ingerfära –  bara för att nämna några. Samma sak med kaffe och te, alla de sorter finns att välja bland.

StrandenVår lilla strand
Jag trodde nog det skulle bli långtråkigt att vara på en liten ö, men jag hade så fel. I och med att allt var så välordnat, vackert, komfortabelt så njöt man till hundra procent. Detaljerna är genomtänkta. Ett bra exempel på detta var den lilla strandremsan vi brukade gå till. Där fanns fyra solstolar med parasoll och även om inget varit där på flera dagar så var man alltid där och “bäddade” solstolarna. Sträckta handdukar kläddes runt madrassen och extra fanns att tillgå om man ville ha kudde. Eller bara för att torka av sig saltvattnet.
Strand på Laamu
Paradiset?
Som ni kan tänka er är solen gassande het och brännande, SPF 50 och smörja in sig var timme gällde. Vattnet är otroligt varmt och skönt och ibland knappt svalkande när man fått lite för mycket sol. Stränderna städades varje dag av personal som både krattade och jämnade ut stranden och plockade bort skräp som flutit i land från havet. Palmer och grönska ramar in stränderna, vilket även förstärker känslan av att man är nästan helt ensam på ön.
Vattenvillor
En av bryggorna, så kallad Jeti
Här ser man vyn över restaurangerna, receptionen och barområden. Restaurangen är längst till höger och är i två våningar. Här serveras alla måltider. Det finns en restaurang till på denna lilla ö, som ligger en bit från huvudbyggnaderna och inbäddad i grönska. Leaf är den restaurang som skall vara lite bättre än de andra.
Dessert
Dessert
Generellt sett är maten fantastisk vart man än går, vällagat, genomtänkta presentationer och passande drycker. Dock upplevde vi när vi var där att man hade inkörningsproblem till frukost och lunch. Beställnignar glömdes bort, dryck kom in när maten var uppäten, ibland fick man två tallrikar för det blivit dubbelt…
Smakerna på maten är goda och man blandar både europeiska, asiatiska och indiska smaker med varandra. Älskar man stark mat så kan man få det hur starkt som helst. Vi hade bokat in oss med helpension och jag tror det lönar sig i längden, man har inga alternativ än att äta på plats och det är ganska så dyra priser i restaurangerna.
SolnedgångSolnedgång med restaurangbyggnaden och lounge bryggan
Vi åkte ut på snorkeltur en av dagarna, det var en eftermiddagstur som gick ut från bryggan kl 13:00. Detta var den enda dagen på hela resan vi hade dåligt väder, det blåste en del och mörka moln förde regn med sig. Men under vattnet märkte man inte av detta alls. Korallreven är fantastiska och all den fisk som finns där, de starka färgerna är otroliga. Vi gjorde två stopp och hade turen att se både stingrocka, revhaj och hummer.
Villa by nightVillan kvällstid, från solterrassen
Varje kväll när man kom hem till villan var den bäddad för kvällen. Sängen ombäddad med doftkuddar bland lakanen, tofflor vid fotsängen, mysbelysning tänd och i de inbyggda högtalarna kom stämningsfulla oceanljud, Six Senese egna skiva. Man vaggades skönt till sömns när tidvattnet tog sig fram och kluckade gott i villans golv.
När det var dags att lämna Laamu så kom vår butler och hämtade oss med elbilen som körde oss till avresebryggan, därifrån åkte vi båt till flygplatsen, tillbaka till Male. Väl på Male så väntade ny båtresa, denna bara några minuter för att ta oss till Soneva Gili.
Vy över restaurangenVy över restaurang och bar
Solterrassen vid villanGottar sig på solterrassen
JetiVår Jeti, varmt trä när solen gassde, krukan till häger på bild innehåller vatten att svalka fötterna med.
Samt att spola bort eventuell sand man fått med sig.
Drinkar på strandenGeneral Manager Cocktails.
Alla gäster är samlade för drinkar på stranden och se solnedgången. No Shoe-policy, alla är barfota.
Parkering för cycklarParkering för cyklar när man besöker restaurangen. När man kom tillbaka var eventuella brister åtgärdade, däck pumpade.
ToalettGolvet inne i toaletten. På nattetid kunde man tända en lampa under golvet.
Handfat och sovplatsDe fina handfaten, inmonterade i gamla resväskor. Sex Senses duschkräm och tvålar doftar friskt
av citrongräs. Samma tvål fanns även i den utomhusdusch som var villa har.
TakterrassenUtsikt från taket
FlygbildEn av de många öarna i Maldiverna

 

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.