Resesidan.se om Washington DC
Nordamerika

Washington DC – mer än Vita Huset

USA’s huvudstad ligger i ett eget distrikt, DC som står för District of Colombia. Washington är en vacker och grön stad där floden Potomac rinner genom de centrala delarna av staden.

Resesidan.se om Wahsington DC

Wahsington DC är mest känd för Vita Huset. Här i staden finns även de andra kända byggnaderna som Kapitolium och Pentagon. Dessutom finns den stora begravningsplatsen Arlington där bland annat familjen Kennedy ligger. Staden är ett väldigt bra resmål för den som vill se något nytt av USA men ändå ha tillgång till härligt klimat, bra restauranger, shopping och nöjen.

Vi rekommenderar att börja besöket här med att åka med på en Hop On/Hop Off-busstur. Det är ett bra sätt att få se staden och skaffa sig en snabb överblick över vart allt ligger. Det finns flertalet turer att välja på och de gör stopp på de platser som är intressanta att besöka.

Resesidan.se om Washington DCNaturligtvis stannar dessa bussar vid de intressanta platserna som ligger runt Washingtonmonumenten. Här ligger Jefferson- och Linconln-monumenten och alla de vyer som man är vana vid att se i amerikanska tv-shower finns här. Ett stenkast härifrån ligger det stora området med museum. Staden har några av USA’s bästa och de flesta är gratis att besöka. Smithsonian Institute huserar de större museerna i staden med bland annat Air and Space Museum, i vilken man följer utvecklingen från flyg- och rymdindustrin. Spy Museum visar upp en massa intressanta och roliga saker från kalla kriget och även modern spionageteknik. Ett av de bättre i området är Holocaust Memorial Museum som berättar om grymheterna under andra världskriget, ett av de absolut bästa museerna vi har sett, oerhört otäckt och vidrigt, men ack så viktigt.

Georgetown på Resesidan.seI stadsdelen Georgetown blandas gammalt och nytt. Denna mer avslappnade stadsdel har en mängd sköna butiker, kaféer och restauranger. Det är inte ett så stort område och man promenerar ganska snabbt runt här. Vi kan rekommendera att söka sig ned mot floden för att åka med på en guidad tur på Potomacfloden. Det tar cirka 1,5 timme och det är vackert att se staden från sjösidan.

Man orienterar sig lätt i Washington, det är ett stort och enkelt tunnelbanesystem att åka på och det är lätt att promenera. Gator i öst-västlig riktning heter något med en bokstad, exempelvis B Street. Runt stadsdelen Dupont Circle blir Washington lite mer bohemiskt, här ligger även stadens gayområde. Men här hittar man även några av stadens bättre krogar. Nattlivet är rikt och det finns en mängd restauranger att välja på.

Hotell i WashingtonVia online sidor för hotellbokning hittade vi rum på Palomar, istället för att betala 16000:- för en vecka så betalade vi lite över 6000:- för två personer inkl frukost. Hotellet hade även gratis vinbar på eftermiddagarna och det var massor av folk i lobbyn vid det tillfället. De flesta stora hotellkedjorna finns här och även möjlighet att bo på ett mysigt Guest House.

Vill man shoppa så finns bland annat Pentagon Mall, till vilken man lätt åker med tunnelbanan. I Washington hittar man även en hel del bra shopping i de mer centrala delarna av staden. Det finns även ett zoo att besöka, man fick små pandaungar där för några år sedan.
Sommartid kan det vara oerhört varmt i Washington och det är inte mycket skugga eller annan svalka att leta upp. Man får söka sig till en bar eller restaurang. En av våra favoritrestauranger i staden är Rosa Mexicano, som finns på några orter i USA, men man måste bege sig till Friendship Heights för att komma rätt. Det är väl värt mödan och att se servitören tillaga den perfekta guacamolen vid bordet.

Washington DC erbjuder något för alla, här finns konst och kultur, nöjen och shopping, historia och vackra parker och planteringar. SAS flyger non-stop från Köpenhamn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.